2016. sze 01.

Tényleg eltünteti a kávézacc a narancsbőrt?

írta: SMARTA
Tényleg eltünteti a kávézacc a narancsbőrt?

coffee_cake_over_a_box_of_coffee_grounds.jpg

A koffein vízhajtó és anyagcsere fokozó hatása közismert, elég, ha megiszunk egy-két csésze kávét, és biztosan érezhetjük is magunkon is a következményeket. A koffein ezen áldásos hatását hogyan lehet kihasználni, és miért képes csökkenteni a narancsbőr látható jeleit, arról bővebben itt olvashatsz: Ne dobd ki, inkább kend a fenekedre! Halle Berry is ezt teszi!

Gyakorlatban mire és hogyan használható a kávézacc?

Megvizsgáltam, hogy ez a házi praktika hogyan illeszthető bele a rohanó, és valljuk be túlterhelt hétköznapokba. Sok receptet, ötletet elolvastam, megnéztem, és majdnem el is ment a kedvem a kísérletezéstől, mert olyan titkos összetevőket kellett volna beszerezni (amit az ötlet alkotója szerint a legközelebbi ázsiai üzletben is megkapsz – már akinek van a szomszédjában), mint az algalap, vagy termo öv. Ha lenne ennyi időm, akkor inkább elmennék egy fogyasztó szalonba :-)

Végül találtam 2 olyan receptet, amelyet bárki (feltéve, hogy a családból legalább 1 ember kávézik) könnyedén megvalósíthat.

Ha 2 perced van minden nap magadra:

Zuhanyozni kell minden nap. Kávé? Valljuk be, az is kell, minden nap. Akár reggel akár este pancsolsz, vidd magaddal a megmaradt kávé zaccot és jó alaposan dörzsöld át a problémás testrészeket. Erre kb. 2 percet kell szánnod, és semmilyen különös előkészületet nem igényel. Ha van 4 perced, akkor készíthetsz egy kis koktélt is: kávézacc + maradék 3 cl kávé + 1-2 evőkanál olívaolaj vagy mandulaolaj. Ezzel masszírozd be, lehetőleg körkörös mozdulatokkal, a problémás testrészeket 4 percben. Majd alaposan tusolj le. Jó tanács: érdemes beszerezni egy zuhanyzó kesztyűt, mert a 3. napon a tenyered már nagyon érzékeny lesz. 1 hét után már látni fogod a változást: a gödröcskék elkezdenek kisimulni, és a szűk nadrág is egy picit könnyebben csúszik fel. De a látványos eredményt, csak hetek után fogod tapasztalni, feltéve ha az alapvető diétát betartod, és nem este 10-kor kezdesz bele egy nagy tábla csokiba :-)

Ha van 40 perced és/vagy eseményre készülsz:

Koffeines testtekercselés: azonnali, látványos és hatásos. Mi kell hozzá: 4 adag kávézacc, 0,5 dl espresso, 10 csepp fahéjolaj/borsmentaolaj/citromolaj (ami épp van otthon, de nem kötelező), 2-3 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszzsír. Ezeket összekevered, felviszed a problémás részre, betekered magad folpakkal, teszel rá egy szorító, melegítő réteget (fásli, törülköző), de ez sem kötelező és vársz 30 percet. Jó tanács: fürdőkádban vagy zuhanyzóban kend fel, mert lesz ami mellé hullik. Leszedésnél szintén a zuhanytálcában csomagold ki magadat, és számíts rá, hogy egy kisebb zuhany takarítást is meg kell ejtened.

Íme, a saját tapasztalat a pakolással:

Induló derék körfogat: 75 cm. Tekercselés után: 74 cm

Láthatóan kontúrosabb lett a hasam, ami leginkább a vízhajtó hatásnak volt köszönhető. A bőröm állaga sokkal selymesebb, bársonyosabb lett, amit az olívaolajnak köszönhetek. Ami picit zavaró, hogy kb. 1 órán keresztül enyhe kávé illatom volt, de a bőrömet, ruhámat nem fogta meg.

Íme képekben:

20160823_102530_mod.jpg

20160823_102556_mod.jpg

20160823_102640_mod.jpg

20160823_102848_mod.jpg

Lájkold a cikket, ha Neked is jól jönne pár centi fogyás.

Oszd meg a cikket, ha kipróbálod valamelyiket.

További praktikákért kövesd a Facebook oldalamat!

Szólj hozzá

szépség Kávé Tippek Narancsbőr