2017. nov 18.

Hazugságra épülő környezettudatosság?

írta: SMARTA
Hazugságra épülő környezettudatosság?

garbage-2729608_1920.jpgA mai nappal kezdődő Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéssel kapcsolatban kicsit visszásak az érzéseim. Maga a kezdeményezés jó, és fontos, hogy felhívjuk a figyelmet fontos dolgokra, de miért van az, hogy mindennek ki kell jelölni egy napot, vagy egy hetet? Miért csak azon az egy napon szeretjük egymást, nem használjuk az autónkat, vagy csökkentjük a háztartásunk hulladékait? Miért nem tud ez a mindennapokba beépülni?

A környezettudatosság, mint divat kiegészítő?

Környezetvédőnek lenni trendi, fenntarthatóságról beszélni menő, tenni érte uncsi. Látszat szempontjából szinte mindenki azt vallja érdekli a jövő, a környezet védelme, de gyakorlatban ezeknek az embereknek csupán töredéke az, aki tényleg is tesz ezért valamit.

Az elmúlt több, mint 1 évben amióta írom a blogomat számtalan módon dolgoztam fel ezt a témát a saját szemszögemből. Ezeket a cikket - egyetlen kivételével - alig olvasta el valaki, az Index a legtöbbet nem méltatta érdemesnek arra, hogy kiemelje. Írhat az ember lánya tippeket és ötleteket, hogy a háztartásunkban milyen módon tudjuk ezt hosszú távon és az év minden napján megvalósítani, ez süket fülekre talál.

Ezzel szemben bármilyen társaságban előkerül la téma mindenkinek megvan a saját konkrét véleménye, és jönnek a hangzatos sallangok, és mindenki éli változtatás nélkül az életét, mert mások úgy is tesznek érte, akkor ő miért erőltesse meg magát.

Talán a most felnövő generáció már nem csak beszélni fog ezekről a problémákról, mert trendibb mint az időjárás és kevésbé ingoványos mint a közélet, hanem tényleg tudatosan fognak tenni ezért.

Te, kedves olvasó, aki lehet, hogy csak a cím miatt kattintottad le a cikket, had ajánljam figyelmedbe az elmúlt év kapcsolódó írásait, bízva abban, hogy nem csak ezen a héten fogsz odafigyelni a környezetedre, hanem valamennyire az életed része is lesz ez.

5 háztartási zöld tipp, amelyet Te is meg tudsz valósítani!

Te is műanyag hulladékban fürdesz nyaraláskor!?

Kit érdekel a környezettudatosság?

Ők nem csak beszélnek, tesznek is érte: Chile és Kenya is nemet mondott a nejlon szatyorra

Te ismered a 'Kék angyalt'? Ezzel jelölik a kiemelkedően környezetbarát termékeket

Nyílt levél minden palackozott vizet fogyasztóhoz

Jó olvasgatást! És ne csak divatból legyünk zöldebbek! ;-) 

Szólj hozzá

Környezetbarát Környezetvédelem Fenntarthatóság Tippek