2019. jan 16.

Málnás-joghurtos turmix reggelire

írta: SMARTA
Málnás-joghurtos turmix reggelire

image003_7.jpgA reggeli fontosságát szerintem mindenki tudja, viszont a rohanó hétköznapokon nem mindig könnyű betartani. Vagy nincs otthon alapanyag, vagy nincs idő otthon reggelizni, így marad az, hogy útközben egy pékségben veszünk valamit - ami nem biztos, hogy alakbarát és a legegészségesebb - vagy egyáltalán nem is eszünk. Ezek azért lássuk be nem a legideálisabb megoldások, főleg ha idei célkitűzésünk, hogy egészségesebben étkezünk, vagy nem költünk annyit a büfében. Jöjjön egy most egy évindító egészséges reggeli ötlet! 

Az előző cikkemben már írtam arról, hogy miket érdemes a konyhában lecserélni, ha egészségesebben szeretnénk étkezni, és köztük volt a turmixgép vagy smoothie készítő is. Én személy szerint egy héten legalább 5-6 alkalommal használom az enyémet, mert számomra így a legkönnyebb kivitelezni azt, hogy elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak. Valószínű egy tál spenótot magában kevésbé szívesen rágcsálnék el, sokkal élvezetesebb azt más alapanyagokkal együtt egy smoothieban folyékony formájában bevinni. image002_12.jpgAzoknak a kedvéért, akik nem annyira lelkesednek a zöld smoothiekért készítettem ezt a  rózsaszín, gyors reggeli opciót. Ezek a hozzávalók általában vannak otthon, vagy ha nincsenek és most beszerzed, egy darabig tárolhatod, és nem az alapanyag hiány fog megakadályozni a reggeli elkészítésben :-)

Málnás-joghurtos turmix

Hozzávalók:

image001_12.jpg

  • 15 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 2 evőkanál goji bogyó
  • 200 g natúr görög joghurt
  • 3 evőkanál zabkása alap (ha nincs zabpelyhet vagy zabkorpát is használhatsz)
  • 1 evőkanál agave szirup (mézet is használhatsz) 

Minden hozzávalót (fagyasztott málnát előző este tedd át a hűtőbe, hogy kiolvadjon) dobj egy turmixba, kezd el összepépesíteni és folyamatosan adagolj hozzá vizet addig, amíg el nem éred a kívánt állagot. Öntsd egy kulacsba és már indulhatsz is munkába! A tudat, hogy egészségeset reggelizel fel fogja dobni a napodat! Próbáld ki! ;-) 

Még több reggeli ötletet a recept videóim között találsz. 

Ezek is érdekelhetnek:

Instant reggeli ötletek rohanó hétköznapokra

Chia magos zöld smoothie tízóraira

3 zöld smoothie, hogy tökéletes formában várd a tavaszt

Ezért egyél quinoát reggelire is!

 

Szólj hozzá

reggeli Goji Málna Turmix Smoothie Zab Smarta konyhája