2020. feb 18.

Ilyen a modern konyha 2020-ban

írta: SMARTA
Ilyen a modern konyha 2020-ban

Legújabb konyhatrendek

vilagitas_blogposzt03.jpegA lakberendezés és a konyhánk szerelmesei minden évben kíváncsian várják az újdonságokat, hogy mik lesznek a legújabb konyhai trendek és mitől lesz igazán modern egy konyha. A színek és az anyagok mellett idén még nagyobb szerepet kapnak az okos otthonok és a fenntartható megoldások. Míg az előbbiek elcsábítanak, az utóbbiak a kényelmet és harmóniát hoznak a mindennapjainkba. De nézzük, hogy mik is lesznek az idei év meghatározó trendjei, amelyekkel élőben, február végén a Konyhakiállításon is találkozhatunk!

Konyhai színtrendek 2020-ban

konyhatervezes_blogposzt04.jpegA fehér konyhák továbbra is őrzik az évekkel ezelőtt elfoglalt pozíciójukat, tehát ha biztosra akarunk menni, a fehér még mindig jó választás. Azonban, ha monokróm színekben gondolkozunk, és elég merészek vagyunk, akkor a nagy tereknek jól áll a fekete is! Extrém esetben még a falak is fekete festést kapnak nem csak a konyhabútor és háztartási készülékek viselik magukon ezt a kissé komor, de elegáns színt. Ebben az esetben azonban mindenképp szükséges megtalálni azokat a kiegészítőket, amelyek a tér fókuszpontjává válhatnak, illetve megtörik és lágyítják a sötét árnyalatokat.vilagitas_blogposzt05.jpegMinden évben megjelennek különböző kiegészítő színek is palettán is, hiszen nem mindenki szereti fekete-fehérben látni a világot. szintrend_2020_blogposzt_4.jpegIdén, a tavaly megjelent zöld szín különböző árnyalati továbbra is hódítanak. A drámai és elegáns hangulatot kedvelőknek a mély, intenzív zöld árnyalatok, mint fenyőzöld ajánlottak, de a petróleumzöld és a hűvösebb, hamvas zöld árnyalatok kortárs és időtálló megoldást jelentenek, frissességet és nyugalmat árasztva.konyhatrend_blog02.jpeg2020 színe a Classic Blue szintén megjelenik a konyhában, akár a bútorlapok színeiben, de számtalan kiegészítő és háztartási kiskészülék is megjelent már ebben az árnyalatban. 

Idén újdonságként térnek vissza a föld meleg színei, mint a terrakotta, az okkersárga és a bordó. Ezek is jellemzően még csak kiegészítik és élettel töltik meg a konyhát, nem élnek még önálló életet.gorenje_ujdonsag_2.jpegA háztartási gépek nemcsak egyre intelligensebbek, hanem színválaszték tekintetében is egyre nagyobb a spektrum, amiből válogathatunk. A különböző gyártók a trendeknek megfelelően dobnak piacra színes gépeket, melyekkel a konyhákba új lendületet és játékosságot vihetünk.

Hangsúlyos részletek

ff00cccb299928aa4d00344b8f7bdcd2.pngA színek egyhangúságát érdemes kisebb mennyiségben más színekkel megtörni. Az elmúlt években a bohém réz hódított minden formában és megjelenésben, viszont az idei évben az nemes és kifinomult arany az, amely tökéletesen harmonizál a feketével, a zöldekkel, de még a kékkel is, és egyre nagyobb teret vesz el a réztől. A Grohe kínálatában nem csak aranyszínű csaptelep, de arany mosogatótálca is megtalálható.laveo_ujdonsag01.jpegAmi pedig egy meglepő újdonság, hogy a mosogatómedencék önálló életre keltek, és modern formájukkal és egyedi dizájnukkal a konyha egyik díszévé léptek elő. Díjnyertes, egyedi gránit mosogatókkal a Laveo standján találkozhatunk.   

Konyhai burkolatok 2020-ban 

konyhatrend_blog04_2.jpegA márvány, legyen szó munkapultról, padló- vagy falburkolatról, egy nemes és kifinomult felület. A Carrara márvány például sosem lesz divatjamúlt, de a kvarc, gránit és más természetes kőfelületek is jó alternatívák lehetnek egy hasonló luxus hangulat megteremtéséhez, mégsem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. grabo_domino_ujdonsag01.jpegA padlóra a klasszikus hidegburkolat mellett egyre gyakrabban kerül elegáns hangulatot teremtő nemes fa, de a modern, strapabíró LVT lapok is hódítanak. Ez utóbbinak nagy előnye, hogy mintájában a legkülönbözőbb felületeket tudják visszaadni, így hideg érzet nélkül lehet például  kőhatású padlónk. A Konyhakiállításon több standon is találkozhatunk burkolatokkal, így biztosan megtaláljuk a számunkra legideálisabb megoldást.   

Okos konyhák 

whirlpool_ujdonsag_1.jpegAz okosotthon megoldások ma már nem számítanak akkora szenzációnak, mint néhány éve, sőt! A vezeték nélküli megoldásoknak köszönhetően ma már a legtöbb lakás utólag is okosítható. Ezt a technológiai fejlődést használják ki a háztartási készülék gyártók is, és egyre több olyan hűtő, sütő, mosógép kerül a piacra, egyre inkább elérhető áron, amelyek nagymértékben megkönnyítik az életünket, gyorsabban elkészülünk az ételekkel, kevesebb alapanyag végzi a kukában, és szükség esetén akár az otthonunktól távol is lehetőségünk van beavatkozni bizonyos folyamatokba. 

Február utolsó hétvégéjén ezeket a technológiai fejlesztéseket testközelből is megismerhetjük a Budapest Sportarénában. 

Letisztult bútorok - rejtett megoldások

cliff_ujdonsag03.jpegAz úgynevezett fogantyú nélküli bútorok nagyon népszerűek a konyhában. Minél inkább rejtett, vonalas, letisztult a dizájn - az alig vagy egyáltalán nem látható, integrált nyitási megoldások által, a bútorzat összképe nagyon egységes lesz, az ajtók pedig könnyedén nyílnak akár egy egyszerű nyomással, amelyet a Cliff standján ki is próbálhatunk.kuber_ujdonsag01.jpegViszont attól, hogy nem látszik, rengeteg praktikus és rejtett megoldással lehet a konyhánk használati komfortját fokozni. A Küber Bútor standja kötelező azoknak, akik alacsonyak, de imádják a mennyezetig beépített konyhákat, mert rejtett fellépő megoldással is készülhetnek a bútorok, hogy ne kelljen minden alkalommal a létráért nyúlni, ha a felső szekrényből szeretnénk valamit levenni.

Fenntarthatóság a konyhában

hp_in_35993023_001.jpgA fenntarthatóság a modern konyha legfontosabb ismérve, hiszen mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, minél energiahatékonyabban éljük a hétköznapjainkat, és a meglévő erőforrásainkat a felelősséggel használjuk. image001_81.jpgÚj gépek vásárlásakor mindenképpen az energiatakarékosabb megoldást válasszuk, keressünk újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokat és termékeket, mint például Tarkett LVT padló, a pet palackos vizek helyet válasszunk BWT konyhai vízszűrőt... Az idei Konyhakiállításon ezen márkák mellett egyre több standon jelennek meg a környezettudatos megoldások is, így ebben a témában is lehet inspirálódni a rendezvényen.

Még több konyhai inspirációért látogass el a Konyhakiállítás Instagram oldalára!

A cikket a Konyhakiállítás szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

 A porszívók múltja, jelene és jövője

 A jövő háztartási gépei megérkeztek a berlini IFA-ra

 Milyen konyhai csaptelepet vegyek? Ezeket a kérdéseket gondold végig!

Szólj hozzá

otthon konyhagép Otthon Konyha Konyhakiállítás Modern konyha Konyhai csaptelep Konyhai eszközök háztartási készülékek