2020. feb 23.

Ezek 2020 legizgalmasabb háztartási készülékei

írta: SMARTA
Ezek 2020 legizgalmasabb háztartási készülékei

whirlpool_ujdonsag01_1.jpegA konyha kialakítása során a megfelelő háztartási készülékek kiválasztása is komoly fejtörést okozhat, főleg, hogy azok ma már jóval túlmutatnak a klasszikus funkcióikon. Az okos otthon megoldások és az IoT fejlődése a háztartási készülékeket is új szintre emelik, és ami még 10 évvel ezelőtt csak a sci-fi filmekben jelentek meg bizonyos megoldások, addig ma már bárkinek a konyhájában elérhetőek lehetnek ezek az innovációk. Talán pont emiatt is, de talán még nehezebb a dolgunk, ha a megfelelő háztartási készüléket szeretnénk kiválasztani, hiszen a választék egyre nagyobb. Lássuk, hogy mivel is rukkoltak elő a gyártók 2020-ra!

Első lépések egy új konyhához

konyhagep_blogposzt_splash01-1600x_1.jpegAz építkezés és felújítás során nagyon sok apróságra kell figyelnünk. Ha csak a konyhára gondolunk, ott a konyhabútor, a burkolatok, a színek, a világítás, a háztartási készülékek kérdése. Elsőre lehet, hogy nem is tudnánk minden apróságot felírni, amire figyelnünk kell, ezért érdemes minél több felületen tájékozódni az elérhető megoldásokról. A 2020-as konyhatrendekről már korábban írtam, most a háztartási készülékeket veszem górcső alá. De ez még mindig csak a felszín. Ha most álltok konyhatervezés előtt, akkor február 28 - március 1. között látogassatok el a Konyhakiállításra, mert ott több tucat kiállító, több száz konyhai megoldása vár mindenkit.

Mosogatás energiahatékonyan

whirlpool_wric3c26pf_wit.jpgMa már nem az a kérdés, hogy kézzel vagy géppel mosogassunk, hanem az, hogy minél nagyobb energiahatékonyság mellett, minél rövidebb idő alatt, minél több edényt tudjunk elmosogatni. A Whirlpool vadonatúj Supreme Clean mosogatógépe mindössze 1 óra alatt és 6,5 liter vízzel tud akár 15 terítéket is elmosni. Ez utóbbi az újra gondolt és újratervezett belső kialakításának köszönhető, legyen szó gyerekzsúrról, családi vacsoráról, vagy a hétköznapokról, minden edénynek meglesz a helye.

Főzőlap és páraelszívó egyben

neff_t58ts6bn0_electrichob_neff_pga3_def.jpgA főzés örömét talán csak a keletkező pára és a szagok ronthatják el. Ma már szinte nem is készül konyha páraelszívó nélkül. De mi a helyzet akkor, ha például egy konyhaszigetre szeretnénk a főzőlapot tenni, és nem mutatna jól a térben a páraelszívó kivezetése? Ma már erre is van megoldás, hiszen egyre több gyártó kínál 2 in 1 megoldásokat, amikor is az elszívó lapjába integrálják az elszívót. A Neff azonban ennél is tovább megy, hiszen Flex Induction - A Flex Zone segítségével bárhova helyezzük az edényeket és serpenyőket, és ott melegítheti őket, ahol éppen vannak, nem kell figyelnünk a zónákra.

Ezen túlmenően pedig a légérzékelő automatikusan beállítja az elszívási sebességet, hogy az megfeleljen a konyhai körülményeknek, így nekünk csak a főzés gondtalan élménye marad.

Applikáció az optimális élelmiszertárolásért

4.jpgA Liebherr hűtői és fagyasztói mindig tartogatnak valamilyen újdonságot. A főzés végeredménye nagymértékben függ a felhasznált alapanyagok minőségétől és frissességétől, amelyet jelentősen befolyásol, hogy megfelelő módon tároljuk-e azokat a felhasználásig.

Liebherr innovatív Biofresh rendszere az optimális páratartalom és az ideális hőmérséklet kombinációját kínálja, legyen szó zöldségről, gyümölcsökről, húsokról vagy sajtfélékről. A minőségi sonkákat például száraz alpesi levegőn érlelik, a mangó páradús környezetben növekszik, a sajt pedig hűvös barlangokban nyeri el zamatát. A BioFresh fiókok szabályozható tárolási körülményeket kínálnak, így minden élelmiszertípust a neki megfelelő, optimális klímaviszonyok mellett tárolhatunk.

Ha ez még nem lenne elég, akkor külön applikáció segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő beállítást, és még azt is látjuk például, hogy míg simán a hűtőben tartva a szőlőt, az 12 napig marad friss, ezzel szemben a Biofresh fiókban ez akár 29 nap is lehet. Emellett minden élelmiszerről alapvető tápérték adatokat is tartalmaz az alkalmazás.

Sütés több szinten

maxresdefault_4.jpgMinden energiahatékonyság, mind időmegtakarítás szempontjából jó választás lehet a Samsung Dual Cook sütőcsaládja annak, aki rendszeresen több fogást is készít a sütőben. A speciális technológiának köszönhetően az alsó és felső sütőtér egymástól függetlenül használható, így egyszerre két fogást is készíthetünk különböző hőfokon, eltérő sütési idővel. Nagyobb méretű étel sütéséhez a teljes, 75 literes sütőtér is használható, de a készülék számára az sem kihívás, ha az egyik szinten húst, a másikon süteményt szeretnénk sütni!

Drága készülékek hosszú élettartammal

bwt-e1-kellerstrecke_r.jpgEgy új otthon a kialakítása költséges, főleg ha hosszútávra tervezünk, minőségi bútorokkal és készülékekkel, és nem szeretnénk azokat pár év utána lecserélni, mert főbb alkatrészek meghibásodtak a kemény víztől. A vízzel működő háztartási eszközeinket (kazán, mosógép, mosogatógép, kávéfőző...) meg tudjuk védeni a vízkő okozta meghibásodásoktól, ha központi vízlágyítót is betervezünk az építkezés vagy felújítás során.

A BWT legújabb Perla termékcsaládja pedig még az üzemeltetés terhét is leveszi a készüléktulajdonosok válláról az új integrált iOT rendszernek köszönhetően, mert karbantartási igény vagy szervizprobléma esetén nem csak a tulajdonos kap üzenetet a telefonjára, hanem a szakszerviz is értesül róla. Ráadásul vízszivárgás vagy csőtörés esetén a vízhálózatot is lezárja, így megakadályozza, hogy komolyabb vízkár keletkezzen az ingatlanban.

Ha mindezekre és még több tucat innovációra és konyhai megoldásra kíváncsi vagy, akkor vár téged is a Konyhakiállítás 2020,addig pedig a Konyhakiállítás Instagram oldalán lévő csodálatos képekből inspirálódhatsz.

A cikket a konyhakiállítás szponzorálta.

Ezek i s érdekelhetnek:

Ilyen a modern konyha 2020-ban

Így néznek ki 2020 legmenőbb fürdőszobái

Konyhafelújítás? 7+1 tipp mielőtt belekezdesz!

Csökkentenéd a hulladékot a konyhában? Ezeken változtass!

Szólj hozzá

lakás háztartás otthon Kiállítás Építkezés Otthon Felújítás Hűtő Konyha háztartási eszközök Neff Sütő Konyhakiállítás BWT Mosogatógép Whirlpool Háztartási készülékek Páraelszívó Liebherr Vízlágyító Smasung Főzőlap háztartási készülékek