2017. már 03.

Sztárparádé és innováció 3 napig a Konyhakiállításon

írta: SMARTA
Sztárparádé és innováció 3 napig a Konyhakiállításon

konyha_2017_facebook3.jpg

Legújabb konyhai trendek, high tech konyhagépek, jövőbemutató technológiák és izgalmas programok. Ezt tudnám elmondani a Konyhakiállítás első napjáról, ami egész hétvégén várja a konyha és a konyhatechnológia szerelmeseit. És ha ez még nem lenne elég nagyon sok ismert arccal, sztár séffel, celebbel és bloggerrel lehet találkozni mind a kiállítói standokon, mind a nagy színpadon.

Megérkeztek a legújabb konyhatrendek

Örülök, hogy Magyarországon is egyre nívósabb kiállítások vannak, nem kell feltétlenül Németországig rohanni, ha szeretnénk megismerni a trendeket, mert a magyar kiállítók is évről évre egyre jobban kitesznek magukért, még hogy ha csak kicsiben is, de mutassanak valamit nekünk, amitől azt érezzük, hogy "wow".

20170303_135252.jpg

A kiállítás szervezői ennek a wow érzésnek szenteltek is külön sarkot, (bár sajnos eléggé el van dugva), ahol a legnagyobb gyártók bemutatják a leginnovatívabb terméküket. A Neff sütőjének ajtaja becsúszik a gép alá amikor lenyitjuk, ez nagyon hasznos megoldás, ha toronyba szeretnénk építeni a készülékeinket, viszont a visszacsukáskor hiányzik a tompítás, az csapódik egy kicsit. Viszont a gőzhöz a víztartályt okosan a kezelő panel mögé rejtették, így a sütőtér maximálisan kihasználható. Ha már a sütő záródás szóba került, visszacsapódást megakadályozó, finoman záródó sütővel a Candy standján találkoztam. 

16807320_1389537264400787_534916603309696618_n.jpg

A másik nagy kedvencem high tech sarokban a Miele lap - elszívó kombinációja, ahol kommunikál egymással a 2 egység és az elszívó automatikusan igazodik a lap működési fokozatához. 

smeg.jpg

Konyhai trendekben nincs szigorú egység, a minimál és retró jó szomszédságban vannak, és meglepően sok a rusztikus megoldást kínáló kiállító is. Én ennek örülök, hogy engedett a szigorú minimál a szorításból, és az egyedi színek, meglepő formák is szépen illeszkednek az enteriőrökbe.

20170303_112513.jpg

Aki nem csak a száraz technológiára kíváncsi, az szinte minden standon belebotlik egy ismert arcba. Ma a BWT standján Görög Zita és Havas Dóra (Lila Füge blog) készített isteni finom smoothie-kat (nekem a zöld volt a kedvencem), a Whirpool standján Lázár Chef sütött pizzát, Bernáth József a Kenwood standján készített délben vargányás tésztát, délután pedig elárulta a tökéletes kolbász készítés titkát.

bernath_jozsef.jpg

És ez még csak a bemelegítés volt! A java még hátra van! Kiállítás részletes programját itt találjátok.

Én kint leszek kiállításon a következő 2 nap is, keresem a különlegességeket, hogy megoszthassam Veletek! Hamarosan jön a folytatás ... :-)

Érdemes követni a Facebook oldalamat, hogy ne maradj le a cikk folytatásáról, és a YouTube csatornámra is érdemes feliratkozni, mert készül egy kis videó is a kiállításról és megnézhetitek, hogy Nekem milyen lett az új konyhám! :-)

Ha kíváncsi vagy a Konyhakiállításról készült összeállításomra, akkor itt már meg is nézheted:

Képek: Konyhakiállítás, Facebook/smeg, Facebook/Bernáth József, Smarta

Szólj hozzá

Candy Smeg Konyha Miele Görög Zita Neff Bernáth József Konyhakiállítás BWT Whirlpool Smart megoldás Háztartási készülékek Kennwood