2017. már 14.

A luxus és a technológia randevúja

írta: SMARTA
A luxus és a technológia randevúja

Ma nyitotta kapuit Frankfurtaban az ISH

dscn3706_l.jpg

Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom 2017-es frankfurti ISH hangulatát, akkor azt mondanám: Letisztult elegancia a részletek dominanciájával, amelyet körülölelnek a a legutolsó technológiai újítások. A fürdőszoba az ISH-n egyértelműen a kikapcsolódás, az otthoni wellness szigete, sokkal inkább az élményre mint a funkcionalitásra törekszik.

Világmárkák találkozása

Az ISH a világ vezető nemzetközi kiállítása, amelyet a víznek és az energetikai megoldásoknak dedikálnak. Március elején Frankfurtban gyűlnek össze a víz és energia szektor vezető vállalatai, hogy bemutassák innovációikat, lenyűgözzék a szakmát, megmutassák, hogy ők hogyan képzelik el saját márkájuk termékeik útját és mi a jövőbe vetett víziójuk.

Smart megoldások a víz világában

grohe_sense-senseguard_smarthome.JPG

Az okos otthon koncepció már nem csak a lakás energiáinak optimalizáláshoz, a háztartási készülék távoli kezeléséhez kapcsolódik, hanem a víz világában is egyre nagyobb teret hódítanak. Ezek a smart megoldások, lehetőséget biztosítanak, hogy otthonunkat, nyaralónkat egy okos telefon segítségével kontroll alatt tarthassuk.

grohe_sense_app2.jpg

Az ma már nem újdonság, hogy a hűtés-fűtés rendszerünket távolról irányítsuk, és amire hazaérünk egy téli vakációról kellemes meleg várjon. Az viszont igen, hogy applikáció segítségével akár útközben el tudjuk zárni a központi víz csapot. A Grohe Sence és Sence Guard készülékei nem csak egy csőtörés esetén zárják el azonnal a központi bejövő vizet, megakadályozva, hogy a lakásunk teljesen elázzon, de a lakás hőmérsékletét valamint páratartalmát is figyeli, és értesítést küld, ha véletlenül nyitva hagyunk télen egy ablakot, és a lakás elkezd kihűlni, vagy az átlagos pára tartalom akár túl alacsony, akár túl magas és az már az egészségünket is károsíthatja.

Az indusztriális anyagok és a fa találkozás

dscn3590_l.jpg

A fürdők színvilága letisztult, természetes, domináns színek a fehér, homok, szürke, barna és fekete. Az anyag használatban jól megfér egymás mellett a beton, a fa és a porcelán. Nagyon sok helyen a fényes szanitereket a matt váltja fel. Ezt a visszafogottságot oldják a geometrikus formák és egyedi, de nagyon hangsúlyos színek. 

dscn3664_l.jpg

Színes lehet a mosdótál, a csap vagy akár a fürdőkád is. Nincsen túlcsicsázva az enteriőrök, a letisztult környezetben csupán 1 vagy 2 hangsúlyos tárgy jelenik meg, amely vonzza a tekintet. 

Luxus és kényeztetés: fürdőszoba helyett spa élmény

dscn3695_l.jpg

A fürdő szerepe kezd megváltozni, a gyártók a zászlójukra tűzték ki, hogy a luxus élményt biztosítanak és ehhez a célhoz készítik termékeiket, mint például az Inda is. A mai rohanó világban kell a kikapcsolódás, a mindennapi luxus, a kényeztetés, amelynek talán legalkalmasabb helyszíne a fürdőszoba, ahol a test és a lélek egyszerre tud megpihenni.

A Villeroy&Boch a luxust külsőségeiben értelmezte, és a kiállításon megcsodálhattuk a Swarovski kristályokkal kirakott kád és csap koncepciót.

dscn3658_l.jpg

A Roca/Armani az ISH mutatta be új fürdőszoba koncepcióját a Baia-t. Giorgio Armani ismét megmutatta tehetségét, hogy hogyan lehet a kényelmet, az ergonómiai precizitást, a legújabb technológiai fejlesztéseket és a lenyűgöző dizájnt ötvözni. 

environment_e_detall_02.jpg

Folytatom....

Hamarosan jön a ISH beszámoló folytatása is! Ha tetszett, és kíváncsi vagy miket láttam Frankfurtban, kövesd a Facebook oldalamat. További képeket az Instagram oldalamon találsz.

Készül a videó beszámoló is, ha szeretnél róla értesítést kapni, hogy mikortól láthatod, akkor mindenképp iratkozz fel a YouTube csatornámra!

Ez is érdekelhet:

Már nem divat a masszázskád?

 Sztárparádé és innováció 3 napig a Konyhakiállításon

 5+1 innovatív kütyü, ami nem hiányozhat egy női otthonból

Szólj hozzá

Armani Újdonságok Trend Swarovski Innováció Villeroy&Boch Fürdőszoba Inda Smart megoldás Okos otthon ISH2017 Grohe Roca