2018. már 03.

Már a konyhában is a fogyasztói élmény van fókuszban!

írta: SMARTA
Már a konyhában is a fogyasztói élmény van fókuszban!

1kozlemeny2017konyha.jpgPénteken nyitotta meg a kapuit a Konyhakiállítás, ahol a minden cég, aki számít ebben az iparágban felvonultatta a legújabb készülékeit és megoldásait. A konyha, mint helyiség jelentős szerepváltozáson ment át az utóbbi évtizedben, de ez még csak a kezdet volt. Ma már a konyhai készülékek, konyhabútorok és kényelmi megoldások fókuszába a fogyasztó élmény, és az egyedi preferenciák megvalósíthatósága került. De hogy ez mit is jelent a gyakorlatba, azt már mutatom is! 

A 21. századi konyhának már teljesen más funkciókat és szerepeket kell betölteni, mint akár 20 évvel ezelőtt. Az okos otthonok és okos konyhák mellett jelentős szerepet kap a felhasználói élmény. Azt, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban a megtudhatjuk, ha most hétvégén kilátogatunk a Konyhakiállításra. De jöjjön most egy kis ízelítő, hogy számomra melyek voltak a leginnovatívabb megoldások, amiket megismertem a nyitó napon.

Dobd fel a konyhádat színekkel!

konyha2018_wmn_11.jpgMa már nem kell, hogy egyhangú, jobban mondva egyszínű legyen az konyhád. Akár egy klasszikus minimalista monokróm színvilágba is nagyon jól beilleszthető néhány színes elem, amely egyrészt a tér fókusz pontja lesz, másrészt az egész enteriőr hangulatát meghatározza, és teret enged az ott lakók ízlésének és személyiségének. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tetszőlegesen kombináljuk a színeket és stílusokat!

A harmónia és az összhang továbbra is elsődleges, de ma már lehetőségünk van akár arra is, hogy a hűtőnk színét anélkül változtassuk meg, hogy kompletten kicseréljük az egészet. A Bosch az idei Konyhakiállításon mutatta be a Vario Stlye hűtősorozatát, amelyet tetszésünk szerint "öltöztethetünk". 14 különböző színű előlapból válogathatunk, így akár évszakok szerint is tudjuk változtatni a konyhánk hangulatát. Nekem talán a fű zöld és a türkiz variáció tetszett a legjobban.vario-style-kuehlschrank-aqua.jpgHa a kedvenc színünket tovább akarjuk vinni a konyhánkban, akkor színben passzoló csaptelepek közül válogathatunk a Grohe standján. Azon túl, hogy ezek a csaptelepek ragyogó színekben mosolyognak ránk, víztakarékos kivitelüknek köszönhetően segítenek, hogy ne pazaroljuk a vizet.

Ha nem vagyunk ennyire bátrak, hanem csak a kiskészülékeinkkel szeretnénk feldobni a konyhánk hangulatát, akkor érdemes szétnézni a SMEG és a KitchenAid standján is, ahol a legmerészebb színekben is találunk készülékeket!

Ha pedig nem a gépeinkkel szeretnénk színt varázsolni a konyhaszekrények közé, akkor mindenképp látni kell a Sicis standját is, ahol több tucat egyedi és akár extravagáns falburkolat között válogathatunk.

Alakítsd a konyhádat a saját igényed szerint!

konyha2018_wmn_19.jpg

Idén a kiállításon több hely jutott a konyhabútor gyártóknak, akik a legnagyobb lelkesedéssel vetik bele magukat, hogy segítsenek formába önteni az elképzeléseinket. Ma már az egyedi és konfekció konyhabútorok között nincs árban akkora különbség, mint akár 10-15 évvel ezelőtt volt, így érdemes elgondolkodni és ajánlatot is kérni arra, hogy hogyan nézhetne ki álmaink konyhája.

A német Balerina Küchen konyhái nagyfokú szabadságot adnak, hogy a különböző konyhai elemeket hogyan rendezed az igényeidnek megfelelően. konyha2018_blog2.jpgHa nem csak a konyhádat, hanem a lakásod többi helyiségét is egységesen, a legutolsó olasz dizájn szerint szeretnéd berendezni, akkor mindenképpen érdemes a SIL Design standját felkeresni és szemügyre venni a Poliform termékcsalád darabjait.

A Nobilia standja pedig azoknak kötelező program pont, akik számára a rend és a rendszer elengedhetetlen fontosságú a konyhában. A külcsíny mellett olyan tárolástechnikai megoldásokat kínálnak, amelyek segítenek abban, hogy a konyhád ne csak kívülről, de a szekrények legmélyén is rendezett legyen.

Felejthetetlen élmények a kiállításon

woman-hands-1207952_1920.jpgHa már a fogyasztói élmény áll a konyhai trendek középpontjában, akkor mi másra is épülhetne maga az egész kiállítás, mint hogy szórakoztassa a látogatókat! A gasztro szakma legjava vonul fel a kiállításon, hogy szórakoztasson bennünket és élőben leshessünk el tőlük trükköket.

A pénteki programban én magam is színpadra léptem, ahol 3 könnyen és gyorsan elkészíthető sajttorta pohárkrémet mutattam meg, de olyan fellépők jöttek még délután, mint Bereznay Tamás és Marton Adriborbas_marcsi.jpgSzombaton is érdemes már korán érkezni, mert Borbás Marcsi időutazásra visz bennünket, délután Bíró Lajos és Jókuti András bemutatja nekünk a Michelin csirkét, és napot Iklódi Dóri egészséges sütijeivel zárhatjuk.

Ha valaki vasárnap érkezik, az sem fog csalódni, hiszen Gréta Konyhájában gluténmentes vegán ebéd készül, délután egy újabb időutazásra invitál bennünket a Gerbeaud és az Onyx, ahonnan a 21. század streetfood világába kalauzol Jancsa Jani, aki elárulja a kézműves hamburgerek titkát.

Természetesen ez nem minden. Ha alaposan szemügyre vesszük a program listát, akkor azt fogjuk érezni, hogy egy nap nem is elég, mert mindenből szeretnénk még egy kicsit többet kapni!

Ezek is érdekelhetnek:

7 konyhai trend, amely meghatározó lesz a 2018-ban

5+1 jó tanács a rendezett konyhához

Hogyan válasszunk főzőlapot? – Érvek és ellenérvek

Modern konyha? Így kezdj neki, hogy ne csak álom maradjon!

Szólj hozzá

bútor Trend Konyha Bosch szponzorált tartalom Konyhakiállítás Háztartási készülékek Grohe