2019. sze 08.

A jövő háztartási gépei megérkeztek a berlini IFA-ra

írta: SMARTA
A jövő háztartási gépei megérkeztek a berlini IFA-ra

ifa_1.jpgA szeptember eleje nem csak az iskolakezdés miatt tartogat izgalmakat, hanem azért is, mert ilyenkor mutatják be a legnagyobb gyártók és a legkreatívabb startupok a leginnovatívabb háztartási és szórakoztató elektronikai termékeiket Berlinben, az IFA-n. Idén sem maradunk innovációk nélkül, amelyeknek legfőbb célja, hogy szinte észrevétlenül megkönnyítsék a mindennapjainkat, hogy maradjon időnk magunkra és a családra is.

Az innovációk legfontosabb alappillérei az okos otthon koncepció és az automatizált rendszerek, amelyek  megkönnyítik a mindennapokat. Ezen túlmenően a gyártók célja, a felgyorsult napi rutin miatt átalakuló fogyasztó igények mind teljesebb kielégítése. Lássuk, milyen újdonságokkal készültek a gyártók. 

Az LG rád szól, ha rosszul használod a termékeit

imagegen.jpgA mesterséges intelligencia nyújtotta előnyökkel az LG innovatív módon segíti a felhasználókat. A „Proactive Customer Care” rendszere segít abban, hogy a háztartási termékeit a legoptimálisabban használjuk, elkerülhessük a helytelen használatból adódó meghibásodásokat, és időben elvégezzük a karbantartásokat és szükséges szervizeléseket.

Hiába van szuper hűtőnk, ha nem megfelelően tároljuk benne az élelmiszereket, akkor csökkenhet a készülék hatékonysága és növekedhet az energiafogyasztásunk. Sokszor teletömjük a hűtőnket, így gátoljuk a megfelelő légáramlást a készülék belsejében. A jövőben viszont a hűtőnk ezt jelzi, és esélyt ad nekünk, hogy újra rendezzük a belső tárolókat, így csökkentve a helytelen tárolásból adódó élelmiszerpazarlást is.

Ezzel az Electrolux sütővel esélyed nincs hibázni

aeg-steampro-multidampfgarer-sous-vide-bsk892230m-8.jpgA gőzsütők egyre több háztartásban jelennek meg, mert a gasztronómia szerelmesei minél több olyan eszközt szeretnének a háztartásukban használni, amelyek az éttermek konyháiban mindennaposak. Azonban nagyon sok embernek jelent problémát a gőz megfelelő használata a sütés folyamatában.

A Electrolux legújabb okos sütője applikációval segít bennünket a sütés során, hogy a legjobbat hozzuk ki az adott receptből a gőz megfelelő használatával. Bónuszként a beépített kamerája segítségével a telefonunkon folyamatosan nyomon követhetjük, hogy mi történik a sütőtérben.

A Bosch standja meglepően csendes

mcim03155409_03_silence-edition_container_1600x900.jpgNem a látogató hiány miatt uralkodik csend a Bosch standján, hanem a frissen debütáló Silence Edition készülékei miatt. A mérnökök legfőbb célkitűzése az volt, hogy háztartásunkban a készülékek szinte hang nélkül tegyék a dolgukat, hogy a házimunka zaja ne zavarja a pihenésünket. Ezek a készülékek különösen jól jöhetnek a kisebb alapterületű lakásokban, ahol sok funkciónak kell megférnie egymás mellett.

Az új sorozatban megtalálható az összes háztartási nagykészülék, amelyek közül a mosogatógép 38 db-es „zaja” annyit tesz mintha valaki suttogna a szobában.

All in one porszívó a Thomastól

czysta-podloga-test-odkurzacza-thomas-amfibia10-800x600.jpgA Thomas egyetlen készülékbe integrálta az összes olyan funkciót, amely a felületek tisztán tartásához szükséges. A DryBox Amfibia a világ első porzsák nélküli hibrid takarítógépe, a porszívózás és a kárpit tisztítás mellett használható felmosásra, kiborult víz és folyékony kosz felszívására, ráadásul még szárítja is a felületeket, hogy mielőbb újra birtokba vehessük a helyiséget.

Ha ez még nem lenne elég, választhatunk, hogy vízfilteres porszívóként szeretnénk használni a készüléket – allergiások számára kifejezetten ez a módszer ajánlott - , vagy a speciális porleválasztós tartállyal, amely szétválasztja az extra finom port és a nagyobb szilárd szennyeződéseket, így a portartály ürítésekor nem kerülhet vissza a levegőbe semmilyen szálló por. 

A Philips kütyüje megoldja az éjszakai horkolást

philips-smartsleep-snoring-relief-band.jpgAz éjszakai horkolás a nők negyedét, a férfiak, több, mint 40%-át érinti, amely nem csak élettani szempontból okozhat problémát, de a partnerek éjszakai nyugodt alvását is akadályozhatja. Aki horkol, az az esetek legnagyobb részében a hátán fekve teszi ezt, viszont, ha az oldalára fordul, abba hagyja a horkolás. Klasszikus esetben, a társ, aki már nem bírja hallgatni a horkolást, megbökdösi a párját, aki ennek a hatására oldalra fordul, és ismét csend lesz.

A Philips Smart Sleep horkolást gátló mellkaspántja ezt a feladatot veszi le a partner válláról, mert folyamatosan figyeli az alvó személy testhelyzetét, és amint a hátára fordul, vibrálássa jelzi neki, hogy nem megfelelő a testhelyzet és ennek az impulzusnak a hatására a horkolásra hajlamos fél megfordul. A rossz hír az az, hogy idén karácsonyra még csak az amerikai piacon lehet beszerezni, Európába 2020-ban érkezik.  

Ezek is érdekelhetnek:

Csak trendi vagy hasznos is a robotporszívó?

Melyik a jobb: hideg párásító vagy meleg párásító?

Hogyan válasszunk zuhanyrendszert?

Otthonokosítás utólag?

Szólj hozzá

konyhagép LG Berlin Újdonságok Thomas Philips Hűtő Konyha IFA Bosch Innováció Electrolux háztartási eszközök Mosogatógép Porszívó Háztartási készülékek Takarítógép IFA 2019 IFA Berlin