2017. jan 30.

Gluténérzékeny vagyok, mit nassolhatok?

írta: SMARTA
Gluténérzékeny vagyok, mit nassolhatok?

[x]

dsc_3967_logo_small.jpg

Napjainkban, sajnos egyre több embert érint a gluténmentes táplálkozás. Az ismeretségi körömben is vannak, nem is kevesen akiknek oda kell figyelni minden falatra. Ők általában maguk készítenek nagyon sok mindent, mert a készen vásárolható gluténmentes termékek köre még szűk, vagy csak speciális helyeken lehet beszerezni. Mit lehet tenni, ha az ember mégis nassolna valamit, de nincs ideje sütni. Gyertek, megmutatom!

A múlt heti bejegyzésemben az egészséges bio nassolnivalókat vettem szemügyre, amelyről itt olvashatsz, most egy másik nagy csoportot nézek meg, a gluténmentes nasikat.

„A glutén a gabonák egyik fehérje összetevője, mely ötven-ötven százalékban két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység - orvosi nevén cöliákia - a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység” (Forrás: www.webbeteg.hu/cikkek/allergia/12041/glutenintolerancia )

wheat-995055_1280.png

Aki ezzel az étel intoleranciával küzd, viszonylag kevés gabonafélét fogyaszthat, a búzaliszt helyett a következő lisztek jöhetnek szóba, amelyből készült süteményeket lehet fogyasztani, ha valaki egy kis édességre vágyik: rizs, burgonya, kukorica, szója, bab, szezámmag és sárgaborsó.

Az alapanyagok mellett a tárolás az elkészítéshez használt eszközök sem egyezhetnek meg azokkal a dolgokkal, amelyekben glutén tartalmú ételeket tárolunk, vagy éppen feldolgozunk. Így külön kenyérpirító, kenyérsütő, evőeszköz, tepsi szükséges.

Mi van akkor, ha nincs ideje az embernek sütni, vagy éppen utazik és jól esne valami egészséges, gluténmentes finomság a hátizsákból? Erre az estre érdemes beszerezni a Fit GO müzli szeletekből, amelyek megfelelnek a feltételeknek, rendelkeznek minden szükséges minősítéssel. Ebben a szeletben a „gabona” alapot az extrudált kukorica és extrudált rizs adja, amelyet aszalt gyümölcsök dobnak fel.  

dsc_3956_logo_small.jpg

Az én kedvencem a joghurtos-ribizlis, mert kicsit savanykás, mégis hozza a müzli szeletektől elvárt édes ízt. Igaz, én szerencsére nem vagyok érzékeny a gluténre, de ettől függetlenül az íze miatt szívesen eszem uzsonnára, vagy reggel edzés előtt. A kisfiam az epreset tolja, mert neki minden finom, amiben eper van :-)

Ha szeretnél többet tudni erről a termékről, akkor klikk ide >>>

A termékcsaládról pedig a Facebook oldalon tudhatsz meg többet.

Ez is érdekelhet: Gluténmentes édesburgonya muffin Smarta konyhájából VIDEÓVAL

Szólj hozzá

Édesség Egészség Eper Gluténmentes Müzli