Marokkói fahéjas kuszkusz egytál
A kuszkusz hazánkban nem annyira elterjedt köret, mint a rizs, pedig nagyon sok lehetőség rejlik benne. A rizshez hasonlóan, nem csak köretet, de akár egytál ételt is készíthetünk belőle. Most ez utóbbihoz mutatok egy egzotikus íz világú receptet. Akik szeretik a húst az édes ízekkel kombinálni, azoknak mindenképp érdemes ezt kipróbálni!
A fahéj és a hús találkozása
Sok-sok évvel ezelőtt ettem először fahéjas darált húsos arab ételt. Az első falat nagyon furcsa volt, mert addig a darált húsra vagy fasírt, vagy paradicsomos tészta szósz formájában gondoltam. Az első meglepődés után kifejezetten ízletesnek találtam ezt a variációt, és azóta is szívesen kombinálom a húst a fahéjjal.
Fahéjas-húsos kuszkusz
Hozzávalók:
- 20 dkg natúr kuszkusz
- 15 dkg darált pulykahús
- 10 dkg aszalt, de puha sárgabarck
- Graham marsala fűszerkeverék
- Őrölt fahéj
- Só, bors, olaj
Elkészítés:
A kuszkuszt öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót és lefedve tegyük félre.
A darált húst kevés olajon pirítsuk le, közben sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a graham marsala fűszerkeveréket.
Amíg a hús pirul kockázzuk fel az aszalt sárgabarckot.
Amikor minden elkészült egy nagyobb tálba keverjük össze az alapanyagokat és hintsük meg fahéjjal ízlés szerint. Fogyasszuk melegen!
Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítettem én el, akkor nézd meg a videómat is, amelyben egy mediterrán kuszkusz variációt is megmutatok:
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál még hasonló ötleteket, akkor gyere és csatlakozz a SMARTA Facebook csoporthoz, és nézz szét a videó receptjeim között is!
Ezek is érdekelhetnek:
Diétás vegán tészta hideg napokra
Meggyes-banános fitt muffin reggelire Smarta konyhájából
Fantasztikus házi mogyorókrém Smarta konyhájából
Egy igazi csajos vacsora: SousVide csirkemell gyümölcsökkel és sabayon mártással