Ázsiai szezámmagos csirke saláta
Ha egy könnyed, mégis ízekben gazdag vacsorára vágytok, akkor érdemes kinyitni a fűszeres szelencét és kicsit újra gondolni a csirkemell-zöldsaláta kombót, mert attól, hogy valami fitt és egészséges, nem kell, hogy ízetlen is legyen! Ráadásul az ázsiai konyha tele van olyan fűszerekkel, amelyek serkentően hatnak az emésztésre és a vérkeringésre, így ha fogyni szeretnék, ezzel a salátával duplán célba érünk!
Ínyenc szezámmagos csirke saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell kockázva
- 1 csomag saláta mix
A hús pácolásához:
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1/2 lime leve
- 1 tk chilli
- 1 cm gyömbér apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
A saláta öntethez:
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek szezámolaj
- 1 tk rizsecet
- 1 cm gyömbér átnyomva
- 1 ek pirított szezámmag
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A húspác összetevőit alaposan elkeverjük, majd mehet bele a felkockázott csirkemell. Érdemes 1-2 órát pihentetni - de akár egész éjszakára is betehetitek a hűtőbe -, hogy az ízek összeérjenek. Forró serpenyőbe tesszük a húst (külön olaj nem kell alá), és pár perc alatt illatosra pirítjuk.
A saláta mixet egy tányérra halmozzuk, megy rá az illatos hús, és a tetejét meglocsoljuk egy adag saláta öntettel.
Ha kíváncsi vagy, hogy hogy néz ki ez gyakorolatban, akkor nézd meg a videómat is és csatlakozz a SMARTA Facebook közösséghez!
Ezek is érdekelhetnek:
Könnyű tavaszi tészta medvehagymás spárga pesto-val
3 zöld smoothie, hogy tökéletes formában várd a tavaszt
Csirkesaláta szendvics maradékból
Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel