2017. jún 07.

Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel

írta: SMARTA
Omlós sertésszűz friss kerti zöldségekkel

SousVide-ban jobb az étel?

sertes_l.jpgNyáron jobban esik a könnyű étel, ezért kevesebb sertés húst fogyasztunk, pedig egy jól elkészített sertésszűz, friss kerti zöldségekkel sem terheli meg a gyomrunkat. Ennek a húsnak nem kell sok idő, hogy elkészüljön, annak pedig csak a fantáziánk szabhat határt, hogy milyen körettel tálaljuk. Én most egy különleges módját mutatom meg Nektek, hogy én Magos Zoltán séf útmutatása mellett hogyan készítettem.

Előkészítés egyetlen eszközben

Korábban már megosztottam veletek, hogy SousVide-ban hogyan lehet előkészíteni a csajos csirkemellet, és hozzá a gyümölcsöket. Nincs ez másként ennél a receptnél sem. A SousVide használatának a legnagyobb előnye, hogy ha betartjuk a használati utasításban meghatározz időt és hőmérsékletet, akkor nem lehet elrontani! :-)

Úgy, ahogy a csirkemell nem szárad ki, hanem omlós és zaftos lesz a SousVide-ban, úgy a sertésszűzből is a legjobbat lehet kihozni. A vákuum tasakba csupán egy kis friss fűszernövény kell, majd a végén egy serpenyőben pár perc alatt lepirítani.

Omlós sertésszűz hozzávalók:

  • 1 szép darab sertésszűz 
  • 30 dkg újburgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • Friss rozmaring ág
  • Friss majoranna
  • Friss petrezselyem
  • Só, bors

Elkészítés:

A sertésszüzet lehártyázzuk, ketté vágjuk és rozmaring ággal együtt levákuumozzuk, majd SousVide kádba helyezzük 50 percre 63,5 fokra.

Közben az újburgonyát ketté vágjuk, a répát felkarikázzuk és ezek is mennek vákuum tasakba (külön-külön). Az újburgonyához majorannát, a répához petrezselymet használtunk, és adtunk hozzá 1-1 evőkanál vajat.  Ezek 85°C-on körülbelül 35-40 percig hőkezeljük.repa.jpgAmikor minden kész, előveszünk egy serpenyőt és egy kevés zsiradékon lepirítjuk mind a húst, mint a zöldségeket. A legvégén sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítettem el ezt Magos Zoltán séffel közösen, akkor nézd meg a videómat:

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot! :-) 

Receptekért és konyhai praktikákért kövesd a Facebook oldalamat! Csodás ételfotókat pedig az Instagram oldalamon találsz!

Ezek is érdekelhetnek:

Egy igazi csajos vacsora: SousVide csirkemell gyümölcsökkel és sabayon mártással

Csirke tikka masala Smarta konyhájából

Lazac duo Smarta konyhájából

Szólj hozzá

Recept Sertésszűz Smarta konyhája SousVide SousVide Hungary SousVide Supreme