2016. sze 10.

5+1 innovatív kütyü, ami nem hiányozhat egy női otthonból

írta: SMARTA
5+1 innovatív kütyü, ami nem hiányozhat egy női otthonból

ifa-2016-miss.jpg

Az idei IFA nagyon sok új megoldást és jövőbe mutató technológiát vonultatott fel. A látogatók csak kapkodták a fejüket, vágyakozással nézték és örömmel próbálgatták ki az újdonságokat, amikor a márkák képviselői bemutatták legújabb fejlesztésüket. Nehéz lenne megmondani mi volt a leglenyűgözőbb, de íme az én listám azokról a készülékekről, amelyeket szívesen látnék az otthonomban.

1. Okos fogkefe

philips_smart_toothbrush.jpg

A Philips fejlesztésében az elektromos fogkefe egy applikáció segítségével mutatja és méri, mennyi ideig és milyen alaposan mostad meg a fogadat. Sőt, arra is figyelmeztet, ha túl erősen nyomod a fejet a fogaidhoz.

A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak, így a szülők utólag pontosan tudják ellenőrizni, hogy csemetéjük mennyire alaposan mosta meg a fogát.

2. Blutooth-os masszírozó

en_dr_music3_091.jpg

Találtam egy koreai mini orvosi masszírozó készüléket, amely szintén applikáció segítségével működik. 2 tappancsot kell a kívánt testrészre felhelyezni, és az appból kiválasztani, hogy bizsergető, vagy dögönyöző masszázst szeretnénk, de van lehetőség zenés masszírozásra is. Több száz zene közül kiválasztod a neked tetszőt, és amíg a telefonod lejátssza a zenét, a készülék a zene ritmusában masszíroz. A legszuperebb, hogy pici, bárhová magaddal viheted, és a ruha alatt is nyugodtan használhatod.    

3. AAAA porszívó

siemens_q8_aaaa.jpg

A porszívó választás szempontjairól már írtam itt. A Siemens standján találtam egy számomra minden kritériumnak megfelelő, ráadásul igen tetszetős modellt, amely energiatakarékosan, maximális hatékonysággal tisztít minden felületet miközben a porvisszabocsátás minimális.

4. Öko dizájn személymérleg

caso_d_3415_body_energy_fuss_20160725.jpg

A német Caso Design standján lettem figyelmes erre az üveg személymérlegre, mert valami furcsa gomb kiállt a közepén. Hamar megtudtam, hogy ez egy lábbal működtethető környezetbarát megoldás. Nem kell hozzá se elem, se napfény. Mielőtt rálépsz a mérlegre a lábaddal párszor „felpumpálod” és máris termelsz annyi energiát, hogy mutassa a súlyodat.

5. Okos radiátor

elgato-eve-thermo-on-wall.jpg

A környeztet tudatosságot és a kényelemet ötvözi az Eve thermo fejlesztése, amely nem más, mint egy okos radiátor termosztát. A hagyományos csavarható termosztátot kell erre lecserélni, és egy app segítségével előre beállíthatod, hogy az adott helyiségben mikor mennyi legyen a hőmérséklet. Ezt egy hagyományos központi szabályozó is tudja, de azt már nem, hogy ha esetleg télen egy nappal hamarabb érsz haza a pihenésből, akkor már az úton előre fel tudod venni a szobában a hőmérsékletet, így kellemes meleg vár otthon.

+1. Mobiltöltő táska

mighty.jpg

Számtalan alkalommal előfordul velem, hogy napközben lemerül a telefonom. Ha úton vagyok mindig macera a töltés, ráadásul jó néhány töltőt el is hagytam, mert itt-ott bedugva felejtettem. Egy ausztrál cég, a Mighly PURSE ötvözte a divatos női táskát a mini hordozható töltővel, amellyel akár kétszer is fel tudod tölteni a telefonodat ;-)

További IFA-ról készült cikkek:
Az okos, lehet szép is? Michael Kors okos trendet diktál
Mindet vittek az okos készülékek Berlinben az IFA-n

Oszd meg a cikket, ha a Te is szívesen látnád bármelyik készüléket az otthonodban!

Kövesd a Facebook oldalamat, ha szeretnél értesülni a legújabb trendekről! :-)

 

Szólj hozzá

Újdonságok Egészség Divat IFA Tippek Porszívó Smart megoldás Háztartási készülékek Okos otthon Elektromos fogkefe Masszírozó Power bank