2016. dec 30.

5 egyszerű ötlet, ha szilveszterkor nem virslit akarsz enni

írta: SMARTA
5 egyszerű ötlet, ha szilveszterkor nem virslit akarsz enni

party-1230303_1280.jpg

Nincs szilveszter virsli és pezsgő nélkül. Kezeket fel, aki még nem unja a kötelező virsli evést! Nem hiszem, hogy sok kéz lendült a magasba, ezért hoztam Nektek 5 alternatív ötletet, hogy milyen falatkákkal készülhettek a szilveszteri mulatságra, hogy a 2017 ne sablonosan kezdődjön, hanem egy kicsit decensen.

Füstölt lazac falatok fűszeres sajtkrémmel uborka ágyon

Egyszerűen elkészíthimg_0574.jpgető, mégis stílusos és elegáns előétel, falatka. Szükséged van hozzá 2 nagyobb fürtös uborkára (vagy kígyóuborkára) meghámozva, felkarikázva. Egy doboz krémsajtra, amelyet keverj össze egy teáskanál tormával és 3 teáskanál friss, aprított kaporral. Ha nagyon sűrű, akkor egy kis tejszínnel hígíthatod. Ez mehet az uborkára, a tetejére pedig a lazacfalatka. Az egészet szúrd át parti fogpiszkálóval. Ha akarod egy kis friss kaporral is díszítheted.

Forrás: http://bakerbynature.com/smoked-salmon-cream-cheese-cucumber-bites/

Prosciutto Caprese falatkák

Egy fprosciutto-caprese-bites-a-pretty-life1.jpgalat Olaszország mindig jöhet, akkor miért éppen szilveszterkor mondjunk le róla? Pár alapvető olasz élelmiszerre és pár hosszabb pálcikára lesz szükségünk.

Tálaljuk stílusosan a Prosciutto sonkát tekercsben, friss bazsalikom levélbe tekert mini mozzarellával és mini paradicsommal. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ízlés szerint egy kevés balzsamecettel is ízesíthetjük.

Forrás: http://www.aprettylifeinthesuburbs.com

 

Spanyol szalámi falatkák chedd8d68c987eba75367d82d1a077917e38b.jpgar sajtal

Egyszerű, mégis nagyszerű falatkák azoknak, akik szeretik a hagyományos ízeket, mégis szeretnének valami új íz kombinációt kipróbálni.

A fogpiszkálóra húzzunk fel egy fekete, magozott olajbogyót, majd jöhet a négybe hajtott szalámi, végül jöhet a cheddar sajt. Nagyszerű ízkombináció, amely jól illik bármilyen alkoholhoz kísérőnek.

Forrás: thecoteriblog.com

Fokhagymás sajtkrémes baguette avokádóval 

Ha nem ak067b5a82b8dc82102836e186bccb0b09.jpgarunk a karácsonyi húsevés után szilveszterkor is húsos falatokat készíteni és fogyasztani, akkor jöjjön egy ínycsiklandozó fogás.

Egy nagyobb baguettet szeleteljünk fel, pirítsunk meg alaposan, de ne égessük oda. Ha már kihűlt, akkor jöhet rá a fűszeres sajtkrém: vásároljunk zöld fűszeres sajtkémet, amelyet turbózzunk fel egy duci gerezd fokhagymapéppel, egy kevés friss, aprított bazsalikommal, és egy fél teáskanál apróra vágott kaporral. Az avokádót szeleteljük vékonyra, locsoljuk meg frissen préselt citromlével, tegyük a tetejére. Ízlés szerint újhagyma karikákkal díszíthetjük.

Forrás: natashaskitchen.com

Rumos-meggyes fitt cupcake187eda87d3f3772c454e6bda6ee86d4c.jpg

Nincs ünnep édesség nélkül! Ha falatkákkal várod a vendégeket, akkor válassz édességnek muffint vagy capcaket, hogy a tálalás egységét ne bontsd meg egy nagyobb süteménnyel. Ennek az édességnek az alapját már előzőnap elkészítheted, és szilveszterre csak a dekorálás marad. A részletes receptet itt találod >>>

A szilveszteri hangulatot fokozhatod, ha nem rum aromát használsz a tésztához, hanem valódi rumot :-) 

Forrás:smarta.blog.hu

 

Kívánok Nektek nagyon jó szilveszteri bulit és sikerekben gazdag boldog új évet! :-)

Ha tetszett az összeállítás, nyomjatok egy lájkot :-)

További tippekért és ötletekért kövesetek a közösségi oldalaimon: Facebook, Instagram, YouTube

 

 

Szólj hozzá

Szilveszter Recept Muffin Lazac Smarta konyhája Olaszos