2017. jan 24.

Okosságok a gyermekszobában

írta: SMARTA
Okosságok a gyermekszobában

motorola_smart_nursery_family.jpgAz elmúlt pár év annyi újszerű, smart megoldást hozott a mindennapokba, hogy sokszor csak kapkodom a fejem. Csemetém nem rég töltötte a 4-et, így még tiszta emlékeim vannak a bébi időszakról, és a kütyükről, amiket vásároltam még várandósan, hogy biztonságba tudjam. Akkor sem volt könnyű a választás, de most aztán tényleg anya/apa legyen a talpán, aki kiigazodik abban, hogy mi is kellhet.

Digitalizált gyermekszoba

Egyre több gyártó kínál egy-egy okos készüléket a gyermekszobába, de kevés olyan gyártót láttam eddig, aki globálisan gondolkozik, és egy, közös appra tervezi és dobja piacra a termékeit.

8521606274-a.jpg

A szülők vagy leendő szülők számára nehéz előre gondolkodni, ha okos kütyükkel akarják a gyerekszobát felszerelni, hogy egy gyártó mellett tegyék-e le a voksukat, és adják meg a bizalmat előre is, vagy adott problémára/feladatra keressenek készüléket, és tanuljanak meg több appot is.

A jelenleg Magyarországon kapható okos baba termékek a teljesség igénye nélkül a következő területekre kínálnak megoldást:  különböző kategóriájú bébiőrök, babamérlegek, légpárásítók és légtisztító készülékek, álomgép, ajtó és ablak nyitást érzékelők.

Smart megoldások előnyei

Ha már az otthonunkra napról napra születnek az okos megoldások, akkor érdemes szemügyre venni az okos bébi termékeket is, végiggondolni azt, hogy milyen előnyökkel járhat, illetve ezek az előnyök megérik-e az esetleges felárat.

Gyakorló anyukaként talán az egyik legnagyobb előnyét abban látom a készülékeknek, hogy nem kell lépten-nyomon bemenni a gyerekszobába, hanem akár éjjel a hálószobából, vagy napközben a konyhából vagy az udvarról felügyelni tudjuk a telefonunk segítségével, hogy mi is történik bent.

motorola_blink1_img4_lg_v381202095.png

Légzésfigyelőm és hang alapú bébiőröm volt, de nem tudta azt nyújtani, mint egy mostani okos bébiőr. Ha elkezdett sírni azt így is úgy is meghallottam, mert nem túl nagy a lakás, de ha már kimentem (például havat söpörni, mert 4 éve is sok hó volt :-) ) 5 percenként nyitottam be, hogy alszik-e még.

A babamérleget is nagyon sokat használtam, és papírra jegyzeteltem, hogy mikor mennyi a súlya, mennyit evet. Most ezeket az infókat pár gombnyomásra ki tudjuk nyerni a telefonunkból, és ha orvosnál vagy védőnőnél vagyunk, nem jövünk zavarba, hogy pont azt a füzetet hagytuk otthon, amiben a súly adatok vannak :-)

motorola_mbp84sn_felnott_es_babamerleg.jpg

Az ajtó és ablaknyitó riasztó is egy remek találmány, főleg ha a gyerek szívesen megy csavarogni a szomszédba :-)

Az álomgép az egyik kedvencem! A falra kedves mesét vetít (BabyTV stílusban) közben altatót zenél és figyeli a babát. Ha felsír újra tudod indítani a gépet anélkül, hogy bemennél a gyerekszobába, és még beszélni is tudsz hozzá. Ezt az előnyt az érti csak igazán, akinek a gyereke akár 5-6-szor ébred éjszakánként, és mindig vissza kell altatni. Ilyenkor kijön jó esetben a bruttó 6 óra alvás 6-szor megszakítva. Biztos van, aki tudja miről beszélek… Ettől a készüléktől sem kell csodát vári, de ha a 6-ból legalább 2 kimászást az ágyból meg lehet úszni pár kattintással, akkor az már ajándék! :-) 

motorola-smart-nursery-dream-machine-sound-and-light-show-projector-95775446-01.jpg

Egyetlen veszélye azért van! Rá lehet kattani. A barátnőm, akinek Motorola babaőrzője van küldött fotót, hogy a férje egész nap és egész este ül a monitor előtt és nézi ahogy a gyerek alszik. :-) (Ezt a képet kaptam Tőle - köszi hogy felhasználhatom ;-) )
image-0-02-01-8fe8c8d2691969f0942171fdb5bfc525fb4a14022916878b172e287432e2e9fd-v.jpg

Hamarosan megvizsgálom részletesebben is ezeket az okos készülékeket, mert a 2 legjobb barátnőmnél hamarosan érkeznek picurik és nekik mindenképpen szükségük lesz az infókra.

Ha nálad is aktuális ez a téma, akkor kövess a Facebookon is, hogy ne maradj le a legfrissebb tartalmakról és nyomj egy lájkot, hogy tudjam hány embert érdekel a téma ;-)

A termékekről bővebben itt olvashatsz >>>

Fotók: Motorola 

Szólj hozzá

Motorola Újdonságok Gyerekszoba Smart megoldás