2017. nov 13.

5+1 érv az argánolaj rendszeres használata mellett

írta: SMARTA
5+1 érv az argánolaj rendszeres használata mellett

Az argánolaj jótékony hatásai

dreamstime_xs_81471972.jpgMarokkó aranya, azaz az argánolaj nem csak a bőrünknek és a hajunknak tesz jót, de belsőleg fogyasztva hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez. Ezt az egzotikusnak tűnő olajat nem annyira nehéz beszerezni, mint ahogy elsőre gondolnánk, hiszen számtalan natúr kozmetikumban már megtalálhatjuk. Étkezési olaj formában pedig salátaöntetként használhatjuk. De lássuk miért érdemes, főleg télire betáraznunk ebből a csodálatos szerből.

5+1 érv az argánolaj mellett

 Az argánolajat kizárólag Marokkóban állítják elő, az Argania Spinosa fa terméséből. A korlátozott termőterület a legfőbb oka az argánolaj magas árának. De abban is biztosak lehetünk, ha nem lenne számtalan kedvező hatása mind külsőleg, mind belsőleg, akkor nem lenne rá ekkora nagy kereslet, amely magasan tartja az árakat.

Az argánolajat használhatjuk ugyan úgy, ételek ízesítésre, mint az olíva olajat, vagy dió olajat, mert jót tesz a szív és érrendszernek, de hajunkra vagy bőrünkre kenve is csodálatos végeredményt kapunk.

De lássuk milyen csodálatos hatást várhatunk, ettől az egzotikus, természetes olajtól:

1. Csökkenti az öregedés látható nyomait

girl-454564_1280_1.jpgAz argánolajból vagy annak felhasználásával készült termékek használata csökkenti a ráncokat és feszesebbé teszi a bőrt. Nem véletlenül használják a berber nők bőrük ápolására ezt az olajat hosszú idő óta. Ha mi is szeretnék kipróbálni az argánolaj ránctalanító és feszesítő hatását, akkor válasszunk olyan megbízható natúr kozmetikumot, amelyben az argánolaj kedvező hatásait a hyaluronsav és gingko biloba kivonat fokozzák.

2. Tökéletesen ápolja az érzékeny, problémás bőrt 

hand-massage-2133272_1920.jpgAz argánolaj gyulladáscsökkentő hatású, gyógyítja és ápolja az igénybe vett bőrt, éppen ezért javasolt a rendszeres használata azok számára, akiknek könnyen kiszárad vagy hámlik a bőre, és érzékenyen reagál a külső és a belső hatásokra. Különösen a téli időszakban tartsunk a piperéink között argánolaj tartalmú testápolót, és fürdéshez is részesítsük ezeket a természetes tusfürdőket előnybe.
Az argánolajos készítményeket azok is használhatnak, akiknek aknés a bőrük, mert gyulladás csökkentő hatása révén, segíti az érzékeny, pattanásos bőr gyógyulását. Ha ilyen problémával küzdünk, akkor lehetőség szerint tiszta argánolajat válasszuk a mindennapokban, és hetente legalább egyszer arcradír formájában is argánolaj tartalmú készítményt használjunk.

3. Fényessé és selymessé teszi a hajat

girl-1733352_1920.jpgRengeteg ember küzd a fénytelen, száraz, töredezett haj problémájával, amelyre szintén remek megoldás lehet az argánolaj, hiszen kiemelkedően magas az E-vitamin tartalma. Pakolásként érdemes hajmosás előtt a tiszta argánolajat használni, hajmosáshoz pedig argánolaj tartalmú sampont, amely különösen jól ápolja a festett és melírozott hajat. A végeredmény pedig fényesen csillogó, egészséges és selymes haj lesz.

4. Gyorsítja a sebgyógyulást

hand-474278_1920.jpgA természetes argánolaj bármilyen bőrsérülés esetén hatékony gyógyír lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem csak lerövidíti a gyógyulási időt, de antibakteriális hatása miatt megakadályozza a bőr illetve a seb elfertőződését is. 

5. Véd az UV sugárzás okozta bőrkárosodással szemben

bikini-1959944_1920.jpgA napon töltött idő, bármennyire is rajongunk a simogató napsugarakért, megviselheti a bőrünket és a hajunkat. A túl sok napsugárzás fokozza az öregedéssel járó bőrelváltozások látható jeleinek kialakulását. De az a jó hír, hogy ha napi szinten használunk argánolajos készítményeket mind az arcápolásban, mind a bőrápolásban, akkor az argánolaj összetevői fokozzák a sejtek megújulását és regenerálódását, másrészt erősítik a bőr szerkezetét, hogy ellenállóbb legyen a káros UV sugarakkal szemben.

+1 Ne csak kívül, belül is használd 

Ha szeretnénk a szervezetünk belülről is erősíteni az argánolajjal, akkor szerezzünk be étkezési célra készített verziót is. Használjuk ugyan úgy, mint bármilyen más hidegen sajtolt olajat. Milyen jótékony hatásai vannak? Javítja az emésztési folyamatokat, jótékonyan hat a szív és érrendszerre, csökkenti a koleszterin szintet, és magas antioxidáns tartalma révén segít felvenni a küzdelmet a káros szabad gyökökkel, így szerepe van a rák megelőzésben is.

Ajándékozz szépséget!

erboristica_arganolajos_termekcsalad.jpgA karácsonyi ünnepek közeledtével sokszor felmerül a kérdés, hogy mivel is lepjük meg a szeretteinket. Marokkó aranya mindenképpen jó választás lehet, hiszen az argánolaj számtalan jótékony hatása révén szinte minden korosztálynak hasznos lehet. A Myropoliumban az argánolajos Erboristica natúr kozmetikumok már elegáns, karácsonyi csomagban is elérhetőek. 

Ha szeretnél még többet tudni az argánolajról akkor olvass tovább >>> 

További természetes kozmetikum tippekért klikk ide >>>

Ezek is érdekelhetnek:

Levendulaolaj - ezekre használd!_

Házi arcápolási praktikák: szőlő és bor a fürdőben

Ezért fogyassz levendula teát

Szólj hozzá

szépség természetes natúr Karácsony Ajándék Kozmetikum Tippek Promóció Argánolaj Erboristica Myropolium