2018. jan 01.

5+1 stresszűző tipp, hogy jól induljon az év!

írta: SMARTA
5+1 stresszűző tipp, hogy jól induljon az év!

girl-in-bed-2004771_1920.jpgAz év végi hajtást kicsit kipihentük a karácsonyfa alatt, de megint ránk szakadtak a szürke hétköznapok, az el nem végzett, csak félretolt teendők. Ahhoz, hogy könnyebben megbirkózzunk a sötét és hideg napokkal valamint, könnyebben elvégezzük a napi feladatainkat, érdemes néhány új szokást felvenni, vagy ismét elővenni. Valahogy év elején ezeket könnyebben illesztjük bele a hétköznapjainkba, ezért ne is halogassunk neki kezdeni!

Azon túl, hogy a kevesebb stressz lelkileg kiegyensúlyozottabbá tesz, szebb lesz a bőröd, és a zug nassolásból is kevesebb lesz, így az alakodra is jobban tudsz figyelni. Lássunk akkor!

1. Igyál eleget!

Télen sajnos hajlamosabbak vagyunk kevesebb folyadékot bevinni, mint nyáron, pedig ilyenkor is épp ugyan annyira szenvedhet a szervezetünk a dehidratációtól! A koncentráció hiánya, a bőr szárazsága, a fejfájás, és a nassolhatnék visszavezethető arra, hogy kevés vizet iszol! Legyen mindig kéznél egy pohár szűrt víz! Ha nem tudsz odafigyelni a rendszeres ivásra, tölts le egy appot, amely figyeli helyetted is a folyadék bevitel gyakoriságát!

2. Elő egy jó könyvet!

Ha este az ágyban lefekvés előtt nem a mobilodat pörgeted, hanem egy papír alapú könyvet olvasol, sokat tehetsz a nyugodtabb alvásért és a stressz szinted csökkentéséért!

3. Húzd fel a bakancsodat!

Télen még kevesebb időt töltünk a természetben, pedig a friss levegő, a mozgás és a természet hangjainak a megfigyelése igazán kikapcsol és feltölt! Nézd meg előre az időjárást, és jelöld ki már hét elején, hogy mikor randizol a természettel!

4. Tanulj meg offline lenni!

A folyamatos készenlét, hogy azonnal reagálj, ha jelez a telefonod, folyamatosan magasan tartja a stressz szintedet. Csökkentsd a telefonoddal töltött időt! Amikor biztosan tudod, hogy nem létszükség, hogy elérhető légy, kapcsold ki és élvezd ki a csöndet!

5. Csacsogj a barátnőkkel!

Sokszor már az is elég, ha valakivel megoszthatod a gondodat, anélkül hogy megoldást várnál tőle. Olcsóbb, ha a barátnődet hívod meg egy teára és öntöd ki a lelked, mintha pszihológushoz mennél. Lehet, hogy a hangosan kimondott gondolatok után, már saját magad is tudni fogod a megoldást!

+1. Elő a csokival!

Ha minden kötél szakad, akkor elő a csokit! De csak magas kakaótartalmú étcsokit ér előszedni a fiók mélyéről! A csokiban lévő anyagok csökkentik a stressz szintet, és fokozzák a boldogság érzést! Persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztod! 3-4 kocka maximálisan elég egyszerre, mert ha az egész táblát betolod, akkor azon fogsz stresszelni, hogy másnap rád megy-e a kedvenc szűk szoknyád :-)

Mindenkinek stresszmentes, boldog új évet kívánok! :-)

Ezek is érdekelhetnek:

Te mennyi időt töltesz magaddal?

7+1 tipp az egészséges szemekért

Te ki tudsz kapcsolni?

Szólj hozzá

Egészség Kikapcsolódás Pihenés Tippek Stressz Énidő