2017. sze 24.

Amerikai palacsintanyárs Smarta konyhájából

írta: SMARTA
Amerikai palacsintanyárs Smarta konyhájából

21981940_1754197191257118_1830334394_o_1.jpgEgy kényeztető, gyors, finom, de nem annyira reform recept ötletet hoztam Nektek! Úgy gondolom, néha megengedhetünk magunknak egy kis bűnözést, és szembe mehetünk a mai jól csengő trendekkel, főleg amikor már ilyen hűvösre fordul az idő. Én legalábbis ilyenkor elkezdem kívánni a nehezebb, laktatóbb ételeket, és az édesség is jobban csúszik (bár arra soha nem mondok nemet :-) ) Jöjjön a gyors recept, amivel biztos nagy sikert fogsz aratni, főleg a gyerekek körében! 

Amerikai mini palacsinta recept

Ennek a tésztája jóval sűrűbb, mint a hagyományos palacsinta tészta, de ettől függetlenül nyugodtan elkészítheted turmix gépen is, nem kell hozzá a robotgépet vagy a kézi mixert előszedni. 

Hozzávalók:

  • 1 db tojást
  • 225 g fehér liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barna cukor

Minden mehet bele a turmixgépbe összekeverünk, majd amikor már egész jól összeállt felhígítjuk 1 dl tejjel. Felmelegített serpenyőbe evőkanállal kis korongokat sütünk.

Palacsintanyárs

A kihűlt palacsintákat megkenjük házi mogyorókrémmel, majd karikára vágott idény gyümölcsöt teszünk rá, és felhúzzuk egy nyársra, vagy fogpiszkálóra. Én banánt és kiwit választottam most.

Ha kíváncsi vagy, hogyan is készítettem, nézd meg a videómat is, ahol még további 2 recept ötletet is találsz:

Ha kíváncsi vagy további könnyű receptekre, és háztartási tippekre, akkor gyere, és légy Te is tagja a SMARTA közösségnek! :-)

Ezek is érdekelhetnek:

Fantasztikus házi mogyorókrém Smarta konyhájából

Egészséges tízórai ötlet édes szájúaknak

Túrós-málnás sütés nélküli süti Smarta konyhájából

Szólj hozzá

Recept Édesség Reggeli Palacsinta Amerikai palacsinta Smarta konyhája