2019. okt 03.

Egészséges tízórai? Készíts házi müzliszeletet!

írta: SMARTA
Egészséges tízórai? Készíts házi müzliszeletet!

image001_52.jpgA sulikezdéssel a teher is nő rajtunk, hogy mit pakoljunk a gyerek uzsonnás dobozába, ami egészséges és finom is és nem cseréli el az egyik osztálytársával. Jó megoldás lehet az édességnek álcázott falatok! Készíthetünk különböző energiagolyókat vagy házi müzliszeletet, és a bátrabb anyukák smoothie variációkkal is megpróbálkozhatnak :-). Bármelyiket is választjuk, mindegyik tele van hasznos tápanyaggal és segíti a tanulást és elegendő energiát biztosít a délutáni edzésekhez is.

Fahéjas-almás házi müzliszelet

image002_36.jpgAz elkészítése nagyon egyszerű és nagyon gyors, és erre akár napokig rájárhat az egész család. Ha megtetszik a recept, akkor variáld ízlésed szerint, és próbáld ki a áfonyás-mandulás granolaszelet receptemet is! 

Hozzávalók:

  • 180 g nagy szemű zabpehely
  • 60 g datolya
  • 70 g méz
  • 90 g kókuszzsír
  • 50 g dió
  • 75 g aszalt alma
  • 1 tk őrölt fahéj

 A diót egy késsel felaprítjuk, a datolyát egy aprítógép segítségével lepépesítjük, az aszalt almát feldaraboljuk (ha nagyon kemény, akkor egy picit nedvesítsük be.

Minden hozzávalót beleöntünk egy tálba, a kezünkkel alaposan összedolgozzuk, majd belehalmozzuk a formába, és 155 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a formából hagyjuk kihűlni, különben darabokra esik. Ha fel akarjuk dobni egy kis csomagolással, akkor használjunk sütőpapírt és madzagot :-)

Ebben a videómban pedig sütés nélküli energiagolyó recepteket mutatok:

Ezek is érdekelhetnek:

Hulladékmentes ebéd - könnyebb, mint gondolnád!

Csokis-kókuszos zabkása rohanós hétköznapokra

Áfonyás-mandulás granolaszelet Smarta konyhájából

Házi diós-banános granola Smarta konyhájából

 

Szólj hozzá

recept desszert Tízórai Egészséges táplálkozás Müzli vissza a suliba Smarta konyhája Granola