2017. sze 06.

Mi kerüljön a tízórais dobozba?

írta: SMARTA
Mi kerüljön a tízórais dobozba?

3 ízletes ötlet Smarta konyhájából

dreamstime_m_55506425.jpgNagyon fontos, hogy az iskolában, napközben is megfelelő minőségű ételt és italt fogyasszunk, hogy könnyebben menjen a tanulás. Hoztam Nektek 3 sós tízórai ötletet, amelyeket úgy állítottam össze, hogy minden szükséges tápanyagot bevigyünk a szervezetünkbe, ne csak üres kalóriákkal tömjük tele magunkat, amit a büfében lehet kapni. Az étel mellett, a folyadék utánpótlásról sem szabad megfeledkezni!

1. Tonhalkrémes chia magos rombusz

21362005_1730817996928371_1918319604_o.jpgSajnos nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig az omega3 zsírsav nagyon fontos lenne a megfelelő agyi tevékenységhez. Hetente legalább 2-3 alkalommal kellene zsíros halat fogyasztanunk, ehhez jó ötlet lehet ha rendszeresen tonhalkrémes szendvicset csomagolunk, amelyet pár perc alatt el tudunk készíteni.

Tonhalkrém hozzávalók:

  • 1 db tonhal konzerv
  • 2 evőkanál humusz
  • 1 evőkanál zsíros tejföl
  • 1 db közepes fej lila hagyma
  • 1/2 citrom leve

Mindent dobjunk egy aprítóba és pár perc alatt mixeljük krémesre. Amint kész már mehet is a szendvicsbe. Érdemes teljes kiőrlésű vagy chia magos pékárut választani, hiszen a lassan felszívódó szénhidrátok sokkal több energiát biztosítanak a naphoz.

Nagyon jól illik a tonhalkrémhez a fekete olajbogyó és az uborka is! A maradék fél citromból pedig készítsünk limonádét, hiszen nagyon fontos, hogy napközben is megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Egészséges nasinak pedig válasszunk szezon gyümölcsöt és müzli szeletet.

2. Szívecske szendvics

21362101_1730817513595086_1058379978_o.jpgA lányok biztosan nagyon örülnek, ha az uzsonnás dobozba szívecskék kerülnek. Egy kis kreativitással ezt könnyen megvalósíthatjuk, csupán egy szív formájú sütiszaggatóra van szükségünk és 2 vékony, de megfelelő méretű kenyérszeletre. Ugyan úgy készítsük el a szendvicset, ahogy szoktuk, csak a végén a szaggatóval a kenyér közepét szúrjuk ki. Még kedvesebb a kompozíció, ha szív alakú uborkát teszünk mellé, amelyet akár egy késsel is meg tudunk formázni.

Fontos, hogy egy a gyümölcsről és az innivalóról se feledkezzünk meg, édességnek pedig választhatunk egy tejszeletet.

3. Pikáns olívás baguette

21362281_1730817436928427_837088507_o.jpgHa valaki szeret finomakat enni, élvezni az ételek ízét, akkor érdemes tízóraira is olyan ételt bekészíteni, amely nem csak az éhséget, de az ízek utáni vágyat is csillapítja, különben hiába van tele a has, az evés utáni vágy megmarad.

Jó ötlet, ha már pékárunak egy karakteresebbet választunk, például olívás baguettet, vagy paradicsomos focacciat, amibe mehet egy adag zöld fűszeres vagy snidlinges sajtkrém, szalámi és ízében szintén karakteresebb sajt, például egy közepes érlelésű cheedar. Ehhez jól illik a saláta és paradicsom is, mert a napi zöldség és gyümölcs bevitelről sem szabad megfeledkeznünk, amikor összeállítjuk a napközbeni menüt.

Ha pedig édesszájú vagy, esetleg a csemetéd az, akkor nézd meg ezt a 2 további tízórai ötletet:

Ha tetszettek az ötletek, és még több tízórai inspirációra vágysz katt ide >>>

Ezek is érdekelhetnek:

Egészséges tízórai ötlet édes szájúaknak

Mit vigyek a koliba?

5 izgalmas év indító smoothie Smarta konyhájából - VIDEÓVAL!

Gluténmentes édesburgonya muffin Smarta konyhájából VIDEÓVAL

 

Fotó: OWG

Szólj hozzá

suli iskola back to school Recept Reggeli Aldi Tízórai szponzorált tartalom vissza a suliba Chia mag Smarta konyhája Tonhalkrém