2017. nov 17.

Babát vársz? Akkor ezt nézd meg!

írta: SMARTA
Babát vársz? Akkor ezt nézd meg!

babamamaexpo4.jpgAz idei ősz legnagyobb baba-mama rendezvénye ismét vonzza a gyermeket várókat, valamint a kicsi és kicsit nagyobb gyermekes szülőket. A látogatók nagyon sok mindenről kaphatnak infót, ismerkedhetnek meg olyan hasznos termékekkel, ami megkönnyítheti a hétköznapokat, és élmény fotózásokon vehetnek részt. A nagyobb gyerekek pedig szabadon játszhatnak, és próbálgathatják ki saját ügyességüket. 

Első perctől izgalmak 

Nekem szemmértékre idén nagyobb teret kaptak a várandóssághoz és csecsemőkorhoz kapcsolódó programok illetve kiállítók , mint a kisgyermek kor dolgai. Az idei Baba-mama expón kellően fel lehet készülni arra, hogy mi az ami a leendő szülőkre vár. Egy két standon még én is nézegettem a kínált portékát, mert hiába van gyermekem, mindig tudnak valami újat, valami mást kitalálni.20171117_104807.jpgIdén több standon van ingyenes tanácsadás, lehet szakértőkkel beszélgetni a várandósságról, segítenek a névválasztásban, de a szoptatás és a hozzátáplálás sem tabutéma. Viszont arra számítani kell, hogy a nagy érdeklődés miatt a legnépszerűbb helyeken várakozni kell, hogy ránk kerüljön a sor. 

A várakozás talán akkor rosszabb, ha kisgyermekkel vagyunk, de nekik is számtalan kreatív programot kínálnak a standok. Az egész piciket zenével szórakoztatják, a nagyobbak pedig ugrálóvárban vezethetik le a fölösleges energiákat.

Baba kelengye - csak tudj választani

20171117_113423.jpgTalán a legnagyobb feladat, illetve legmegterhelőbb a babakelengye, a babaszoba összeállítása és annak eldöntése, hogy mire is van valójában szükségünk, és mi az amit csak a pillanat hevében szeretnénk megszerezni. Én annak örültem, hogy például babakocsikból nagyon sok kiállított darab van, amit ki lehet próbálni, hogy hogyan csukódik, milyen a súlya, mert emlékszem, nekem talán ez volt az egyik legkritikusabb beruházás, és számtalan bababoltot végig jártunk.

Természetesen natúr kozmetikumok, babaszobák, mindennapokat segítő okos készülékek, textíliák is bemutatkoznak, a kismama ruhák mellett. 

Kisgyerek kor kreatív kor

20171117_104403.jpgA tavalyi kiállításon több olyan stand volt, ahol a óvodás korú gyerekkel akár órákat el lehetett tölteni készségfejlesztő játékok kipróbálásával. Most inkább az aktivitásokra és a kézi munkára került nagyobb hangsúly. Ha rossz időben nem tudod játszótérre vinni a lurkót, itt garantáltan kifárad!

Fotó nélkül sehova!

babamamaexpo6.jpgAmi szintén feltűnt idén, hogy lényegesen több standon kínálnak fotózási lehetőséget, legyen az kismama fotó vagy baba fotó. Szerintem ezek lehetnek a legnépszerűbb programok, mert már péntek délelőtt megállás nélkül kattogtak a gépek, és készültek a csodás fotók, amely örök emlék lesz. 

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen programok várnak, akkor nézz szét itt, és nézd meg azt, hogy lehet-e időpontot foglalni, hogy csökkentsd a várakozási időt :-)

Ezek is érdekelhetnek:

5+1 élethelyzet, amikor jól jön egy babaőrző

Okos párásítás a gyerekszobában

7+1 vállalkozási ötlet munka és gyerek mellett

Mit igyon a gyerek napközben?

Comói-tó gyerekkel

Szólj hozzá

Kiállítás Gyerek Tippek Baba szoba Gyerekszoba Baba termékek Baba-mama:expo