2018. máj 18.

Epres spenótsaláta nem csak ínyenceknek!

írta: SMARTA
Epres spenótsaláta nem csak ínyenceknek!

owg05197_1.jpgA saláta a legtöbb magyar ember számára alapvetően sós íz világú, és vagy van benne hús, vagy hús mellé esszük köretnek. Pedig érdemes kicsit kiszakadni a megszokásokból, és kipróbálni a zöldeket gyümölcsökkel, kicsit édesebb öntettel, amely nyáron tökéletes lehet egy könnyű vacsorának is. Mutatom is az egyik szezonális kedvencemet.

Spenótsaláta eperrel

A bébi spenót talán már egyre elfogadottabb konyhai alapanyag, és a gyerekkori rossz emlékű menza kaja lenyomatát magunk mögött hagyva, már nem viszolygunk annyira tőle. A spenót jótékony hatásaira most nem térnék ki, de gondoljunk csak Popeyre, és akkor már értük is, miért érdemes spenótot enni :-)

Hozzávalók:

  • 4 marék bébi spenót
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg pekándió
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 10 dkg brie sajt

Az öntethez:

  • 1 zacskó Eisberg Málnás Tokaji dresszing
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 kávéskanál mustár
  • 1 teáskanál juharszirup

Serpenyőben felmelegítem a juharszirupot, hozzáadom a pekándiót és elkezdem karemellizálni. Amikor már kellemesen ragacsos a pekándió, félretesszük, hogy kihüljön.

Egy kisebb üvegbe beleteszem az öntet hozzávalóit, és alaposan összerázom.

Egy tálba teszem a spenótot és az epret és az öntettel jól összekeverem, majd mehet hozzá a brie sajt és a karamellizált pekándió. 

Ha kíváncsi vagy gyakorlatban ez, hogy néz ki, akkor nézd meg a videómat:

Ezek is érdekelhetnek:

Ázsiai szezámmagos csirke saláta

3 zöld smoothie, hogy tökéletes formában várd a tavaszt

Az egészséges táplálkozás 5 alapelve

Répás zabpelyhes fitt muffin Smarta konyhájából

Szólj hozzá

Recept Saláta Nyár Eper Juharszirup Smarta konyhája