2018. jún 16.

Meccsnézős kaják

írta: SMARTA
Meccsnézős kaják

img_4709.jpgElindult a foci vb, amit lehet szeretni, vagy utálni, de a tény, hogy ilyenkor a férfiak kisebb nagyobb csapatokban nézik a meccseket, isszák a sört és kívánják hozzá a ropogtatni valót. Gyors és könnyű receptet hoztam nektek a sör mellé, amely a meccs eredményétől függetlenül tuti nyertes lesz! Ne sajnáljátok rá az időt, és készítsétek el ezeket a mini hajtott pizza falatokat!

Mini pizza - sörkorcsolya

Pizza tészta recept (kb. 30 db mini pizzához):

  • 500 g pizza liszt
  • 4 dl kéz meleg víz
  • 1 kk instant élesztő
  • 0,25 dl olívaolaj
  • 2 tk só

 Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót alaposan összedagasztjuk, és félretesszük megkelni. TIPP: akár előző este is elkészítheted, és a hűtőben másnapra szépen formázható lesz.

A tésztát 2 részre vágjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk egészen vékonyra, majd kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk és kilisztezett tepsibe fektetjük. 

Fehér pizza szósz:

  • 1 doboz tejföl
  • 1 kk só-bors-fokhagymapor

A kis korongokat megkenjük a fehér pizza szósszal, teszünk rá kolbászt (vagy sonkát), egy kevés aprított lila hagymát és reszelt mozzarella sajtot. Az egészet félbe hajtjuk, a széleit összlapogatjuk, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és 10 percre 200 fokos sütőbe légkeverés program bedobjuk. 

Tálaláskor majonézt, vagy ketchupot tehetünk mellé tunkolósnak.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készítettem ezt, és elég bevállalós vagy egy csípős jalapeno snackhez, akkor kattints a videómra:

Ezek is érdekelhetnek:

Csirkesaláta szendvics maradékból

Amerikai palacsintanyárs Smarta konyhájából

4 nyári hűsítő koktél, amit ki kell próbálnod! - VIDEÓVAL!

Szólj hozzá

recept sörkorcsolya snack Pizza Foci vb Smarta konyhája meccsnézős kaja