2018. sze 08.

Mindenki a hűtőkre fókuszál?! Trendek 2018-ban

írta: SMARTA
Mindenki a hűtőkre fókuszál?! Trendek 2018-ban

2018-lg-signature-kitchen.jpgÚgy tűnik, hogy az háztartási készülék gyártók idén a legfőbb hangsúlyt a hűtőkre helyezték. Az év legrangosabb elektronikai szakkiállításán, Berlinben az IFA-n, szinte minden márka a hűtési megoldásaival akarta lenyűgözni a szakmát. Volt, aki a külsőn csinosított, volt aki a belső teret tette flexibilisebbé, de alapvetően maradt a tavalyi trend, azaz a konyhák okosítása és a fogyasztói élmény növelése.

LG - luxus megoldás a boroknak

ifa-2018_lg-magazine_lg-thinq-caring-your-intellient-home_img8.jpgAz LG piacra dobta a Signature termékcsalád legújabb darabját, a luxus borhűtőt, amelynek az áráról még semmit konkrétat nem lehet tudni, de sejthető, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ilyet szeretne. Ebben a borhűtőben is megvannak az olyan LG innovációk, mint a kinyitás nélküli, kopogtatós betekintés lehetőségét, vagy a hang alapú kommunikáció a géppel. Összesen 65 üveg bort lehet egy légtérben  tárolni, DE lehetőség van arra hogy polconként más-más hőmérsékleten pihenjenek a drága nedűk. Ráadásul a kezünkre sincs szükség, ha ki akarjuk nyitni a hűtőt, mert vagy hangvezérléssel, vagy az autóiparból ismert "láblengetéses" módon az ajtó automatikus feltárul.

AEG - tárolás egyénre szabva

aeg_k_lteger_te_customflex-3.jpgAz AEG inkább a belső térre koncentrált, mégpedig a fogyasztók változó főzési és tárolási szokásainak a mind teljesebb kiszolgálására. Tavaly már az Electrolux hűtőknél (azonos cégcsoport) bemutatott  "CustomFlex" ajtó tárolási megoldás, amely lehetővé teszi, hogy igény szerint átrendezzük a hűtő ajtó tárolórekeszeit. Ehhez adtak még egy "lazy susan" forgatható polcot, így könnyebben és egyszerűbben hozzáférhetünk a hátul tárolt termékekhez, anélkül hogy ki kellene pakolni a fél hűtőt. Azt még nem lehet tudni, hogy ezek a belső tároló fejlesztések mennyire lesznek felárasak a jelenlegi alap készülékekhez képest.

Sharp - 2 az 1-ben készülék

vacpac_lifestyle_use.jpgA Sharp fejlesztőmérnökei sem tétlenkedtek, mert egy vákuumfóliázó készüléket házasítottak össze egy side by side hűtővel, amely elég nagy hájpot kapott. Az alap ötlet teljesen releváns, hiszen egy vákuumozó készüléket nagyon sokoldalúan ki lehet használni, ha élelmiszer tárolásról van szó, amelyhez az esetek nagy többségében egy hűtő is kell, így az alapanyagok hosszabban őrizhetik meg frissességüket. Ha nem csak vákuum tasakkal, hanem vákuum dobozzal is lehetne használni, akkor még szimpatikusabb lenne a termék.

Bosch - divat és trend

bosch.PNGA Bosch a tavalyi IFA-n bemutatott VarioStyle hűtőcsaládja színpalettáját bővítette tovább, méghozzá 5 őszi, a 2018-as divat trendek figyelembevételével megalkotott árnyalattal. Mostantól az őszi ruhatár frissítő vásárlási túrába be lehet iktatni egy új, őszi színeket a lakásba hozó hűtő borítás vásárlást is! Csak tudjunk a majd két tucat színből választani! A hűtő alapára 300.000 Ft körül indul, amely már tartalmaz 1 borítást. További borításért körülbelül 80.000 Ft-ot kell fizetnünk.

Haier - egyszer hűtő - egyszer fagyasztó

haier.jpgA Haier egy olyan hűtési megoldással jelent meg, amely jó kiegészítője lehet a háztartásnak, és második készülékként az InstaSwich jó szolgálatot tehet. Aki rendszeresen és nagyobb háztartást vezet, időnként szembesül azzal, hogy jól jönne plusz hűtő kapacitás, vagy éppenséggel időszakosan plusz fagyasztó kapacitásra lenne szükség. Ez a készülék pontosan erre hivatott, mert igény szerint lehet funkciót találni neki. 

Ezek is érdekelhetnek:

Meghökkentő kütyük az IFA-ról

Ezt hallgasd! - wireless fülhallgató teszt

Már a konyhában is a fogyasztói élmény van fókuszban!

Szólj hozzá

borhűtő LG Bor Sharp Hűtő Konyha IFA Bosch Innováció AEG Smart megoldás Háztartási készülékek Modern konyha side by side hűtő ifa 2018 Haier