Citromkrém, amire tuti rákattansz!
Az ember két helyen kattanhat rá nagyon a citromra, jobban mondva a citromos édességekre: Amalfi partvidékén, ahonnan a fantasztikus limoncello is származik, és Angliában, ahol tradíció a citromkrém (eredeti nevén lemon crud) és nagyon sokféle formájában találkozhatunk vele. Ha elkapna bennünket a nosztalgia, akkor nem kell repülőjegyet venni, elég ha csak szerzünk pár darab jófajta, tényleg finom citromot, és rászánunk 10 percet a házi citromkrém elkészítésére.
Előre szólok, hogy nagyon addiktív recept következik, és fennáll a rászokás veszélye :-) Lehet pirítósra kenni, piskóta rétegek közé tölteni, pitére halmozni, sőt pohárkrém desszertekben is tökéletes. De természetesen bármibe teheted, amibe lekvárt is tennél.
Citromkrém recept
Hozzávalók:
- 4 BIO citrom leve és 4 citrom reszelt héja
- 100 g cukor
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 1 egész tojás és 3 tojás sárgája
- 75 g vaj