2019. máj 11.

7+1 nélkülözhetetlen kellék a tökéletes piknikhez!

írta: SMARTA
7+1 nélkülözhetetlen kellék a tökéletes piknikhez!

cover_8.jpgKi az aki nem álmodozott már egy filmbeli jelenetbe illő nyári piknikről, amikor a puha pléd tele van finomságokkal, egy jó fajta bor gyöngyözik a poharakban és a gyerekek vidáman szaladgálnak és játszanak a réten? Ez a csodakép általában ott szokott megtörni - legalábbis nálam - hogy rájövök, nincsenek meg  megfelelő piknik eszközeim. Ha Te is hasonló cipőben jársz, de idén már nem szeretnél kimaradni a piknik szezonból, akkor jöjjön 7 elengedhetetlen eszköz a tökéletes piknikhez.

1. Piknikpléd

pled.jpgAz első és legfontosabb kelléke egy pikniknek a megfelelő pléd. Jó, hogy ha van egy, amit kifejezetten erre a célra használunk, hiszen a szobai plédet sokan nem szeretik kivinni a szabadba, illetve az a célszerű, ha a plédnek az egyik oldala vízhatlan réteggel van bevonva, így nem ázik át, ha nedves a fű, és a kosz is kevésbe ragad bele. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy kerek vagy extra nagy plédet szeretnénk! :-)

2. Hűtőtáska

Ha már piknik, akkor nem maradhatnak el a finom falatok sem, amit mindenképp javasolt hűtve szállítani és tárolni. Ha hűtőtáska vásárlásra szánjuk magunkat, akkor érdemes egy picit előregondolkozni. Ha hosszú útra indulunk, rendszeresen szükségünk van ilyen kiegészítőre, sőt még az is szempont, hogy áramról is lehessen működtetni, akkor érdemes egy merev falú hűtőtáskát választanunk. image002_25.jpgAzonban, ha csak a közeli rétre, a szomszédok kertjébe szeretnénk átugrani, és nincsen arra külön helyünk, hogy a szezonon kívül egy nagyobb dobozt tároljunk, akkor egy puhafalú, felfújható hűtőtáska az ideális választás, amely jégakkuval hűthető, de használaton kívül laposra összehajtható és könnyen tárolható. 

Ha ez még nem elég, akkor már létezik olyan kivitel is, például a Tchibo Magyarország kínálatában, amely hűtőtáska és étkészlet tároló egyben. Lehetne ennél egyszerűbb? 

3. Étel és ital tálca

image005_7.jpgPersze ha csak a kertig vagy a közvetlen szomszédig megyünk egy adag földi jóval, akkor elegendő egy hordozható piknik tálca és egy italtartó is. A funkciójukon túl ezek a tároló és szállító eszközök látványukban is feldobják a piknik hangulatát. 

4. Zárható poharak

4pohar.jpgSzerintem mindannyian ismerjük azt az érzést, hogy a szabadban előbb-utóbb valami olyan dolog is belekerül a poharunkba, aminek semmi keresnivalója ott, és boríthatjuk ki a limonádét. Erre nagyon jó szolgálatot tehetnek az olyan többször használható műanyag poharak, amelyek esetében nem kell attól tartanunk, hogy eltörnek, ráadásul még zárhatóak is. Ha pedig a gyerekek szívószállal szeretnének kortyolni a frissítőből, környezettudatosan, újrahasznosítható szívószállal is rendelkeznek.  

5. Tároló dobozok

tarolo_sarga.jpgA piknikre előre fel kell készülni recept ötletekekel is, hogy ne a megszokott ételeket együk, ami együtt jár azzal, hogy ezeket szállításra alkalmas dobozokban kell elhelyeznünk. Jó megoldás lehet néhány szilikon összecsukható doboz, amely egyrészt könnyű, másrészt ha kiürül könnyen összecsukható, és nem foglal nagy helyet. A Tchibo Magyarország kínálatában többféle kivitelben is találunk ilyet.

6. Salátás tál

image001_32.jpgAz egészséges és változatos étrendhez ma már hozzátartoznak a legkülönfélébb saláták is, ami érdemes a piknikezés alkalmával is magunkkal vinni. Ha nincs ötleted, hogy mi kerüljön a salátástálba, akkor készíts egy currys egzotikus salátát

7. Világítás

image001_33.jpgA balzsamosan meleg estéken egyre több időt töltünk a szabadban és nem ritka, hogy akár ránk is esteledik. Erre az esetre is felkészülve érdemes bekészíteni a piknikcsomagba egy-két napelemes vagy elemmel működő kültéri lámpát, ami kellemes hangulatú fénnyel hívogat, hogy még ne menjetek haza.  

+1 kültéri játékok

jatek.jpgFőleg ha gyerekek is jönnek velünk piknikezni, ne feledkezzünk meg a kültéri játékokról se, hiszen ők nem biztos, hogy a pléden szeretnének pihenni. A labda elég népszerű választás lehet, de emellett számos játékot vihetünk magunkkal, mint például petanqe-ot, diabolot vagy kubbot (vikingsakk).

Ha megvan minden, akkor lehet csomagolni és keresni egy kirándulóhelyet a környéken!

A cikket a Tchibo Magyarország szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

3 egészséges ebédötlet - elvitelre

Házi diós-banános granola Smarta konyhájából

Kirándulj gyerekkel! - Balaton-felvidék és a Tapolcai medence

5 hely, amit keress fel a Bakonyban!

 

Szólj hozzá

piknik Életmód Utazás Saláta Tippek Kirándulás Tchibo Utazás gyerekkel